« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
MLJAC

Pizza je glavna hrana navijača

Čak 67% vatrenih europskih navijača najpopularnijeg sporta na svijetu na terenu smatraju se ujedno i međusobnim prijateljima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

hrana

,

navijači

,

pizza

Na top pet ljestvici omiljenih zalogaja prema odabiru europskih nogometnih navijača, prvo mjesto je zauzela pizza, potvrdilo je novo istraživanje o ponašanju suparničkih europskih navijača koje je Booking.com objavio kao službeni partner za rezervaciju smještaja i atrakcija Europskog prvenstva u nogometu UEFA EURO 2020TM.

Dok se 16 najboljih momčadi iz grupnih faza priprema za ulazak u nokaut fazu, među njima su se našli i hrvatski navijači koji se pripremaju za osminu polufinala koje će se održati u ponedjeljak 28. lipnja, a snage ćemo odmjeriti sa Španjolskom. Prema istraživanju Booking.com-a, 67% vatrenih europskih navijača najpopularnijeg sporta na svijetu na terenu smatraju se ujedno i međusobnim prijateljima, dok 85% vjeruje da ljubitelji nogometa iz cijelog svijeta imaju puno toga zajedničkog.

Čini se da su grickalice i zalogaji na poluvremenu tema oko koje se mnogi obožavatelji slažu jer pizza, glavna talijanska namirnica, uvjerljivo zauzima prvo mjesto naspram pive na drugom mjestu (32%), i to čak s razlikom od devet posto što bi značilo da je više od dvije petine europskih navijača (41%) izglasalo pizzu apsolutnim pobjednikom.

>> Kako prepoznati nezrelog muškarca >>

Dominacija Italije u prehrambenim namirnicama potkrijepljena je daljnjim podacima istraživanja Booking.com-a, koja su pokazala da gotovo polovica europskih ljubitelja nogometa (49%) preferira mediteransku zemlju zbog lokalne kuhinje i dostupnosti nacionalnih pića.

Odmah nakon Italije, sljedeća najpopularnija je Francuska, a više od trećine europskih obožavatelja (38%) je izrazilo zahvalnost za kulinarsku ponudu i pića La République, uspoređujući države natjecateljice UEFA EURO 2020 TM. Slijede ju Španjolska (30%), Belgija (29%), Danska (28%) i Njemačka (23%).

Istraživanje Booking.com-a pokazuje kako je za gotovo dvije trećine globalnih putnika (64% *) isprobavanje novih namirnica važna motivacija kod putovanja. Preko tri četvrtine svjetskih putnika (77% *) slaže se da bi ukusna domaća hrana i kuhinja značajno utjecali na njihovu odluku o putovanju do ciljanog odredišta a više od polovice globalnih putnika (54% *) istražuje gurmansku ponudu prije nego uopće posjete željenu destinaciju.

>> Znate li koliko se pizza pojede u životu? >>

TOP PET NAMIRNICA IZMEĐU POLUVREMENA PREMA ODABIRU EUROPSKIH FANOVA NOGOMETA:

 1. Pizza 41%

 2. Pivo 32%

 3. Belgijski čips s majonezom 28%

 4. Njemačka kobasica 24%

 5. Francuski sir i vino 18%

Utakmica između Hrvatske i Španjolske počinje u ponedjeljak u 17 sati, 28. lipnja. 

25.06.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  25.06.2021. 15:41
  Pizza je najbolja
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh