« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
PIVICA

Pivica uvijek razveseli ljude

Oni koji uživaju u umjerenoj količini piva svaki dan imaju bolje mentalno i fizičko zdravlje od osoba koje ga uopće ne konzumiraju... kažu znanstvenici

Paše pivica?
Paše pivica? (Arhiva)
Više o

piće

,

sreća

,

zdravlje

,

pivo

Kad sve zbrojimo i oduzmemo, piva čini ljude sretnijima i zdravijima, otkrili su znanstvenici. Kako donosi The Sun, oni koji uživaju u umjerenoj količini piva svaki dan imaju bolje mentalno i fizičko zdravlje od osoba koje ga uopće ne konzumiraju. Tako je barem pokazala najnovija studija.

Istraživanje je pokazalo da je čak 90 posto ljudi koji piju pivo ocijenilo svoje mentalno zdravlje kao "dobro" u usporedbi s 80 posto onih koji ne piju pivo. Isto tako, njih 80 posto reklo je da smatra kako je njihovo fizičko zdravlje dobro naspram polovine apstinenata.

U međuvremenu, konzumenti alkohola imali su upola manju vjerojatnost da će patiti od fizičkih ograničenja u svakodnevnom životu, objašnjavaju autori studije. Također je vjerojatnije da će vježbati, ali su zato jeli manje voća i povrća.

Isto tako, osobe koje su obilnije pile ocijenile su svoje zdravlje boljim, ali stručnjaci su upozorili da njihova navika ima i negativne nuspojave jer su jeli više nezdrave hrane i pušili.

Tim španjolskog Sveučilišta Murcia proučavao je 33.185 odraslih osoba, a autori studije definirali su umjereno pijenje kao dobru stvar za naše zdravlje, nešto o čemu se već ranije nagađalo.

Profesor i jedan od glavnih autora studije Ernesto De la Cruz-Sánchez rekao je: ''Umjerena konzumacija piva pokazuje bolje rezultate fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja nego kod onih koji ga uopće ne piju, što je odlična vijest za sve ljubitelje piva.''

20.04.2023. 17:55:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.04.2023. 17:59
    volim češku pivu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh