« Život
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI :)

Pisanice - kako ih skuhati i obojati

Za početak, treba ih pravilno skuhati kako bi bile pogodne za bojanje, a tu ćemo slijediti savjete slavnog kuhara Jamie Olivera

Koristite li prirodne boje?
Koristite li prirodne boje? (Arhiva)
Više o

Uskrs

,

pisanice

,

jaja

,

prirodne boje

Pisanice su jedan od glavnih simbola Uskrsa, no nije ih baš jednostavno pripremiti kako se misli.

Za početak, treba ih pravilno skuhati kako bi bile pogodne za bojanje, a tu ćemo slijediti savjete slavnog kuhara Jamie Olivera.

Dakle, imamo četiri koraka i savjet za početak:

Bijela jaja imaju tanju ljusku od tamnijih i zbog toga je veća vjerojatnost da će puknuti tijekom kuhanja. Poznati kuhar Jaime Oliver preporučuje četiri jednostavna koraka za postizanje savršeno skuhanoga jaja. 

- Ispunite 3/4 lonca vodom te ga stavite na vatru.

- Dodajte dobar prstohvat morske soli, lagano umočite jaja u vodu kako biste spriječili pucanje ljuske te ih zatim spustite u vodu.

- Ako želite tvrdo kuhano jaje, kuhajte ga od 10 do 12 minuta.

- Izvadite jaje iz vode uz pomoć žlice te ga obvezno ohladite.

No, nakon toga treba ih obojati, a evo kako ćete to napraviti bez kupovnih boja:

Crvena - ovezuje se s krvlju Isusa Krista. Stoga je crvena boja simbol ljubavi i žrtve za dobrotu svih ljudi.

Ljubičasta - tijekom Uskrsa predstavlja kraljevstvo te se smatra kako ta boja donosi bogatstvo.

Narančasta - predstavlja nadu te je se povezuje s novim svitanjem, početkom novog dana i novog godišnjeg doba.

Ružičasta simbolizira novi, svježi početak. Također, ovo je boja koju se vezuje i uz zaigranost.

Svijetlo plava - simbolizira raj ili nebo te vodu., a jednako tako označava početak novog stvaranja te mir i skladnost. Naime, čisto plavo nebo i kiša su ti koji omogućuju razvoj novog proljeća.

Zelena - donosi i tračak nade te predstavlja rođenje i obnovu. Nove biljke nastaju kada trava i lišće ponovno postanu zeleni.

Žuta - povezuje se sa sunčevom svjetlošću i donosi sreću i radost.

20.04.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh