« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ILEGALNA DISTRIBUCIJA

Pirate Bayu potvrđena kazna od šest milijuna dolara

Fredrik Neij, Peter Sunde i Carl Lundstrom kažnjeni su milijunskom novčanom kaznom, dok im je smanjena kazna zatvora

Pirate Bayu potvrđena kazna od šest milijuna dolara
Pirate Bayu potvrđena kazna od šest milijuna dolara (thepiratebay.org)
Više o

Pirate Bay

Švedski prizivni sud u petak je podupro presudu protiv trojice muškaraca koji stoje iza mrežne stranice Pirate Bay za distrubuciju datoteka s glazbom i filmovima, povećavši novčanu kaznu na više od šest milijuna dolara, a smanjivši im zatvorske kazne na četiri do deset mjeseci.

Njih su tužile švedske podružnice vodećih glazbenih i filmskih tvrtki, uključujući Sony BMG, Universal Music, EMI i Warner Brothers, u okviru borbe industrije zabave protiv dijeljenja filmova i videosnimaka putem interneta.

"Prizivni je sud, kao i okružni, utvrdio da je servis Pirate Bay olakšao nezakonitu distribuciju datoteka na kažnjiv način za one koji su pružali uslugu", rekao je sud u izjavi.

Unatoč sudskom procesu mrežna stranica Pirate Bay još je u funkciji, a na njezinoj stranici se navodi da je sada vodi druga organizacija te da je registrirana na Sejšelima.

Fredrik Neij, Peter Sunde i Carl Lundstrom novčano su kažnjeni sa 6,57 milijuna dolara, Neiju je zatvorska kazna smanjena na 10 mjeseci, Sundeu na osam, a Lundstromu na četiri. Četvrti muškarac, Gottfrid Svartholm Warg, zbog bolesti nije mogao sudjelovati u procesu, priopćio je sud. (hina/metro-portal)

26.11.2010. 21:33:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    26.11.2010. 22:14
    jedni odu drugi će doći demon nesebičnosti neće više nikad biti zaustavljen
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh