« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
SAZNAJEMO

PIKnite ukusne mesne delicije i odlične fotke na zagrebačkom Adventu

Gastronomska ponuda u Zagrebu nikad nije bila veća – od Roast beef i Meat balls sendviča, do Zagrebačke jegerice i Kraljice Adventa

Nama ovo izgleda sjajno!
Nama ovo izgleda sjajno! (PIK Vrbovec)
Više o

Advent u Zagrebu

,

kobasice

,

PIK šunka

PIK Vrbovec i ove je godine važan dio adventske gastro ponude. Podsjetimo, samo prošle godine za vrijeme adventa prodano je više od 700.000 PIK-ovih kobasica, a titulu najomiljenije, po izboru posjetitelja, odnijela je PIK Domaća dimljena kobasica, koju slijede Kranjska i Debrecinka.

Za sve ljubitelje novih okusa

Za sve one koji vole isprobati nove okuse, odlazak na Gornji grad posebno će začiniti kućica pod imenom Mala gdje se mogu kušati Roast beef i Meat balls sendviči te Češnjovka u pecivu. Roast beef je napravljen od najfinijeg komada junećeg mesa koje se peče dok temperatura u unutrašnjosti ne dosegne 58°C, a poslužuje se u hrskavom pecivu s pikantnim umakom od papra te zapečenom crvenom paprikom i svježom rikolom. Meat Balls sendvič kako mu ime kaže napravljen je od mesnih okruglica s posebno odabranom kombinacijom začina, a poslužuje se u ukusnom pecivu s umakom od rajčice, rikolom i parmezanom.

Posebna ponuda kobasica

Za ljubitelje kobasica, ove godine preporučamo posjet Šmek Hausu koji se nalazi u Kuhinji bake mraz na početku Gajeve ulice. Uz bogatu ponudu klasičnih PIK kobasica, izdvajamo 2 specijaliteta - Kraljicu Adventa i Zagrebačku jegericu. Kraljica Adventa - pikantna PIK Slavonska kobasica poslužena je u pecivu s dinstanim kiselim kupusom i špekom. Slavonska kobasica duga je 24 cm pa će idealno odgovarati za sve one koji advent posjete gladni. Zagrebačka jegerica - PIK jeger kobasica narezana na kolutiće i grillana, poslužuje se u pecivu sa svježim naribanim kupusom i mrkvom - odličan odabir za sve ljubitelje tradicionalnih okusa.

Fotografije za pamćenje

Nakon fine klope, vrijeme je i za par dobrih fotki za uspomenu s adventa. Idealno mjesto za ovjekovječiti priču ovogodišnjeg adventa svakako je Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu gdje se može PIKnuti fotka na neodoljivoj božićnoj ljuljački za dvoje, a one najmlađe sigurno će razveseliti saonice Djeda Mraza na Cvjetnom trgu. Svakako treba posjetiti i Tkalčićevu ulicu gdje nas očekuje stari Kobasičar - prikaz stare mesnice iz 1926. godine u kojoj su, uz pomagala koja su se u prošlosti koristila, izloženi i proizvodi poput kulena, sušene kobasice ili svima omiljenog špeka. 

06.12.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh