« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana
SAVJETI

Najbolja hrana za snažne mišiće

Važno je jesti uravnoteženo, a posebno su za jačanje mišića zdrave namirnice u članku

Ovo vam treba
Ovo vam treba (Arhiva)
Više o

mišići

,

snažni mišići

Mišići, kao što jako dobro znamo, moraju biti snažni da bismo bili izdržljiviji te lakše i bolje vježbali.

Ipak, za jake mišiće ne vrijedi pravilo da samo moramo jesti puno proteina. Važno je jesti uravnoteženo, a posebno su za jačanje mišića zdrave ove namirnice:

Bućine koštice - bogate proteinima i monozasićenim mastima, bućine koštice su izvrsna zamjena za užinu ili ako poželimo nešto grickati. Kao prava hranjiva bomba, sadrže i visoke razine magnezija koji jača kosti, a pomaže i u održavanju zdravog srčanog ritma, što je vrlo važno prilikom vježbanja.

Jaja - jaja imaju nisku hranjivu vrijednost (oko 75 kalorija po jednom jajetu) i sadrže najkvalitetnije proteine koji se mogu naći u namirnicama. Sadrže i svih osam ključnih aminokiselina, što ih stavlja u red najboljih dodataka u dijeti kojom se izgrađuju mišići.

Losos - omega 3 masne kiseline koje se nalaze u većini masnih riba, a najviše u lososu, odličan su izvor zdravih masti i pomažu tijelu da se oporavi od napornog vježbanja. Losos je fantastičan izvor proteina i vrlo je važan za jakost i građu mišića.

Špinat - vitamin K, kalcij i magnezij čine špinat odličnom hranom za jačanje kostiju. Špinat sadrži i puno antioksidansa i flavonoida, što znači da pomaže u prevenciji raka dojke, kože i jajnika. Izvor je i vitamina A i C koji tijekom vježbanja jačaju imunitet.

Zob - kao kompleksan karbohidrat, zob je najbolje jesti ujutro jer se energija postepeno otpušta tijekom dana. Zob je puna vlakana pa pomaže u održavanju zdrave probave. Sadrži fosfor i kalcij koji jačaju kosti, kao i puno proteina koji jačaju metabolizam.

Dakle, znate što vam treba... navalite i vježbajte!

07.06.2023. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh