« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana
UPS!

Pije se sve više...

Konzumacija alkohola među ženama u Sjedinjenim Američkim državama povećana je tijekom pandemije Covid-19

Cuga se sve u šesnaest...
Cuga se sve u šesnaest... (Arhiva)
Više o

piće

,

žene

,

alkohol

Pije se sve više, a pogotovo žene, pokazala je nova studija. Istraživači su ustanovili da su žene tijekom pandemije pile oko 5,4 dana mjesečno u usporedbi s prosjekom za 2019. godinu od 4,6 dana.

Osim toga, žene su se tijekom pandemije teško opijale prosječno 0.6 dana mjesečno, a u usporedbi s 0.4 dana mjesečno prije pandemije koronavirusa, navodi se u studiji.

Teško opijanje se definira se kao pet ili više alkoholnih pića za muškarce te četiri ili više alkoholnih pića u nekoliko sati kada su u pitanju žene.

Autori su koristili anketne podatke od travnja do lipnja 2019. godine i podatke od svibnja do lipnja 2020. godine kada su kafići i restorani ponovno bili otvoreni u SAD-u.

Tvrtka Nielsen već je prijavila povećanje prodaje alkohola za 21 posto u lipnju 2020. godine u usporedbi s godinom prije, ali nije bilo jasno koliko je više ljudi pilo alkohol.

Rezultati studije pokazali su da su muškarci pili češće, ali podaci su bili neuvjerljivi.

Ono što je bilo sigurno jest da su muškarci i dalje više pili: 23 alkoholna pića mjesečno kod muške populacije u usporedbi s 15 pića mjesečno kod žena.

Autori su upozorili da je ograničenje njihove studije bilo to što se temelji na samoizvještavanju, što je moglo poremetiti rezultate, prenosi Medical xpress.

11.11.2020. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.11.2020. 21:13
    ne previše dosta je 1 časa vina
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh