« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
IZLOŽBE

Pierre Boulez u Zagrebu

Otvorenje izložbe Pierre Boulez zakazano je za 1.rujna u Predvorju kina SC s početkom u 19 sati. Izložba je otvorena do 18. rujna, pon-sub od 13 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

Pierre Boulez u Galeriji SC
Pierre Boulez u Galeriji SC (Kultura promjene)
Više o

izložba

,

Galerija SC

,

Pierre Boulez

Ova je izložba prilagođeni oblik izložbe postavljene u Pariškoj filharmoniji, u proljeće 2015., u povodu obilježavanja 90. rođendana Pierrea Bouleza. Predstavlja višestruke aspekte njegova rada, učenja i susretanja koji su obilježili njegovu karijeru u perspektivi. Kronološki postav izložbe istaknut je odabirom Boulezovih glavnih djela, izmjenjujući se s pothvatima koji su oblikovali njegovu jedinstvenu putanju.

Izložba koja dolazi u Zagreb „digest" je izdanje, sažetak dakle, velike pariške izložbe, ali koja nam je i ovakva potrebna, koja je morala posjetiti ovaj grad i našu sredinu, upravo zbog odgovornosti koju Zagreb, kao mjesto rođenja Muzičkog Biennala, međunarodnog festivala suvremene glazbe, još od daleke 1961. godine, nosi na svojim ramenima i zbog koje, treba ovu izložbu promatrati i shvatiti upravo onako kako je Boulez sebi samome postavio nešto poput pitanja u naslovu svoje knjige, iz 1963.godine: (kako) „Misliti glazbu danas" .

Izložba je ostvarena u okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj.

Urednica zagrebačke izložbe: Petra Pavić

Kustosica zagrebačke izložbe: Marta Kiš

Parišku izložbu osmislili: Musée de la Musique / Pariška filharmonija

Kustosica pariške izložbe: Sarah Barbedette

galerija.sczg.hr

facebook.com/galerija.sc

31.08.2015. 17:23:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh