« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
SJAJNO!

Ganz novi festival organizira besplatne radionice i traži kazališne kritičare

Ganz novi festival, čije će se peto izdanje održati od 19. do 23. rujna u Studentskom centru u Zagrebu, i ove godine organizira besplatne radionice te je u potrazi za mladim kazališnim kritičarima

Svašta lijepoga nam pripremaju
Svašta lijepoga nam pripremaju (Kultura promjene)
Više o

Ganz novi festival

Uoči samog festivala 17. rujna, započet će šestodnevna Radionica razvoja umjetničkih projekata, koju će voditi kazališna redateljica Nataša Rajković,  a kroz koju ćete se u formi razgovora, prezentacija ili individualnih konzultacija, imati priliku susresti s Milivojem Solarom, Damirom Bartolom IndošemGoranom Sergejem Pristašem i pojedinim ganzovim umjetnicima

Vjerovali ili ne, ići bez problema tamo gdje hoćete nije garancija dobro obavljena posla, puno više postižete ako dospijete tamo gdje trebate biti. Naime, materijal na kojem radite zajedno s ljudima s kojima radite i prostorom u kome radite kreće se prema cilju, zaokruženju i čini to nenasilno (N. Rajković). 

Čini se da nam se za takav rad, koji se prema zaokruženju kreće nenasilno uzimajući u obzir sve zadatosti, potrebno vratiti motivacijistrukturikompoziciji dramaturgiji - osnovnim pojmovima koje brkamo, a bez kojih ne možemo.

Svatko od navedenih umjetnika iz perspektive svoga rada i polja djelovanja pokušat će rasvijetliti osnovne pojmove kojima se bavimo. Ali, u fokusu radionice biti će i specifične potrebe vašega projekta, pa ćete tijekom trajanja radionice svoje ideje moći razvijati na individualnim konzultacijama i/ili praktično isprobavati u prostorima SC-a. Za prijavu je potreban životopis, rečenica ili dvije o fokusu vašeg umjetničkog rada, definiran i opisan problem kojim se želite bavite  (s idejom, razradom koncepta, pričom, izvedbeni...) te vaša očekivanja (trebate razgovor o konceptu, reference ili prostor za rad i feedback...?). Ako već imate ideju tko bi vam od navedenih predavača ili ostalih umjetnika na Ganzu (Espinosa, Jerez, Kline, Müller) oko toga mogao pomoći, molimo napomenite.  Prijave se šalju na edukultura.sc@gmail.com do 11. rujna 2015. u ponoć.

Radionicu luminoakustike i ove će godine voditi  hrvatski multimedijalni umjetnik Bojan Gagić i inženjer elektroakustike, glazbenik i producent Miodrag Gladović. Kao svojevrsni postfest, radionica luminoakustike premjestit će se u sam centar grada, u poznati zagrebački prolaz Oktogon, gdje će 25. i 26.9. umjetnici i sudionici radionice, koristeći tehnike luminoakustike, osmišljavati kreativne načine intervencije u prostor Oktogona. Radionica će završiti u subotu, 26.9. 2015.,  noćnim performansom/intervencijom u sklopu manifestacije Bijela noć, 'besane noći' suvremene umjetnosti, u organizaciji Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj. 

Radionica je otvorena za sve zainteresirane učenike, studente, umjetnike, wanna-be hakere, dizajnere, arhitekte, vizualce, DIY entuzijaste i osobe raznih dobi spremnih na učenje. Zbog kvalitete rada mjesta na radionici su ograničena. Vaše prijave s kratkim motivacijskim pismom, životopisom i kontaktom (mobitel) s naznakom „Luminoakustika" šaljite na edukultura.sc@gmail.com do 19. rujna 2015. u ponoć.

Ulaz na sva festivalska događanja, tradicionalno je, besplatan, a sve predstave i ove su godine u potrazi za svojim kazališnim kritičarima! Natječaj je otvoren za sve zainteresirane koji se žele baviti kritikom i koje zanima kazalište, izvedbene umjetnosti i nadolazeći kazališni autori. Uvjeti su sljedeći: pošaljite do 10. rujna na edukultura.sc@gmail.com do dva primjerka svojih dosadašnjih (makar i neobjavljenih) kritičkih tekstova ili tekst (max dvije kartice) koji za temu ima (suvremeno) kazalište.

Više detalja o radionicama i ostatku festivala potražite na www.sczg.unizg.hr i http://facebook.com/ganznovifestival


27.08.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh