« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
IZLOŽBA

Oni dolaze.... Goran Novaković: Beginning of the end/ Galerija SC

Otvorenje izložbe pod nazivom Beginning of the End umjetnika Gorana Novakovića održat će se u petak, 4. rujna u Galeriji SC s početkom u 20 sati.

Oni dolaze ...
Oni dolaze ... (Arhiva)
Više o

Oni dolaze ...

Prvi pogled na ovaj mozaik impozantnih dimenzija otkriva nam prikaz eksplozije nuklearne bombe, karakteristični oblak u obliku gljive. Priđemo li bliže, vidimo da se mozaik sastoji od plastičnih tipki računalnih tipkovnica, umjesto klasičnih višebojnih kamenčića. Stilski gledano, rad predstavlja jednu sintezu klasičnog medija (mozaika) s konceptualnom umjetnošću, kao i s brojnim drugim umjetničkim strujama 20. stoljeća, čime nadilazi jednoznačnu kategorizaciju, stvarajući jedinstven izričaj.... ( Vlado Škorić)

Oni dolaze... je projekt čiji je cilj  promovirati mlade autore koji su tek (ili još nisu) napustili sustav Akademije te se upoznaju s novim sustavima i kodovima koje diktira umjetnička „scena" izvan nje.

Ujedno, umjetnici na projektu rade s mladim povjesničarima umjetnosti i kustosima te zajednički realiziraju samostalne izložbe navedenih autora. Uz praktičan rad naglasak je na komunikaciji između mladih umjetnika i kustosa čime se razvija spona i mreža novih generacija te, nadamo se, i budući zanimljivi projekti.

03.09.2015. 12:06:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh