« Iza ogledala
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
TO!!

Peticija za ostanak i bolji termin emisije Na rubu znanosti

Kao odgovor na inicijativu za ukidanje emisije Na rubu znanosti, pojavila se peticija HTV-u koju s veseljem prenosimo

Potpišimo peticiju za bolji tretman
Potpišimo peticiju za bolji tretman (Screenshot HTV)
Više o

HTV

,

peticija

,

Krešimir Mišak

,

Na rubu znanosti

Vjerni gledatelji emisije Krešimira Mišaka Na rubu znanosti organizirali su se i napravili peticiju na stranici GoPetition kako bi na jednom mjestu skupili ljubitelje emisije i tražili od HTV-a bolji tretman i bolje vrijeme emitiranja.

Ne treba posebno naglašavati da naša redakcija s veseljem potpisuje peticiju i poziva sve naše čitatelje kojima je rub znanosti pri srcu da svojim potpisom natjeraju HTV na bolje vrijeme emitiranja.

Tekst peticije prenosimo u cijelosti, a potpisati se možete OVDJE:

Povodom otvorenog pisma i ponovnog napada na voditelja emisije Na rubu znanosti, Krešimira Mišaka, od strane Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja, mi gledatelji i štovatelji spomenute emisije šaljemo svoj potpis podrške.

Smatramo da emisija ne samo da zaslužuje ostati na programu, nego zaslužuje i bolji termin prikazivanja. Urednik i voditelj emisije Krešimir Mišak je jedan od rijetkih koji uspijeva zadržati staru publiku i privući novu već dobrih 10 godina.

Osporavateljima kvalitete ove emisije, a to su navodno znanstvenici koji bi trebali imati otvoren, kritički i analitički um, se suprostavljamo, jer mi, kao vjerni gledatelji, imamo svako pravo tražiti da emisija, po mnogima jedina koju prate na tv-u, ostane na programu. Mi gledatelji smo željni novih saznanja, smatramo da znanost, pa i prirodne i neprirodne pojave treba sagledati iz svakog kuta, i da nove spoznaje ne donose ništa loše, jer na kraju samom gledatelju ostaje da donese zaključak. Upravo je Mišak jedan od rijetkih novinara koji ne iznosi i ne nameće svoje mišljenje već nam pruža uvid s one strane znanosti i događaja. 

Ovim putem se zahvaljujemo HTV-u i uredniku Krešimiru Mišaku što su nam omogućili da dobijemo i drugo mišljenje o svakodnevnim pojavama i događanjima i što je omogućena sloboda govora i mišljenja, te događaja koje znanost ne priznaje.
Unaprijed se zahvaljujemo vodstvu HTV-a što će nam omogućiti da i dalje pratimo emisiju namjenjenu nama - vjernim gledateljima!

14.01.2013. 18:08:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  kiboke
  15.01.2013. 23:34
  Vi koji gledate na rubu znanosti mozete slobodno slusati i bozaniceve propovjedi svake nedjelje: kolicina neprovjerenih i namjerno izokrenutih informacija je podjednaka.

  Jadni mi s vama. Ne znam kako smo se ikad izvukli iz srednjeg vijeka uz takvu naivnu vecinu.
 2. avatar
  Robert Pesserl
  16.01.2013. 01:03
 3. avatar
  rog
  16.01.2013. 10:29
  Emisija je izvrsna, otvorenog gledišta na sve teorije koliko god bile banalne ili iskrivljene. Bilo je zanimljivih tema a bilo je i tema koje ne ne zanimaju te su malo otisli predaleko. U svim tim emisijama ima istine ali ima i SF-a...
  Mene zanima smo tko su ti "znanstvenici" koji ne žele takvu emisiju? Ako im se ne gleda imaju meksičkih sapunica i ostalih s.... na TV pa neka prebace program.
  p.s. HRT skoro ni ne gledam ovo je jedna od rijetkih emisija koja vrijedi!
  Podrška Mišku i emisiji Na rubu znanosti!!!
 4. avatar
  TheChosen
  16.01.2013. 11:18
  @kiboke
  Ironija je u tome sto si ti naivan (cujem li to ja meeee,meeee) vjerujuci samo mainstream znanstvenicima!
 5. avatar
  kiboke
  16.01.2013. 13:10
  ok, ja sam naivan jer zelim da informacije budu bar povrsno provjerene prije objave na nacionalnoj televiziji, a ti i dalje budi kritican i vjeruj svemu sto se misak objavi :D
 6. avatar
  ma
  19.01.2013. 01:44
  da, dobra ideja, uvijek odgovoriti protunapadom.
  vrlo interesantna emisija, hrabar urednik.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh