« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SNAGA ILI NE?

Pet stvari koje će učvrstiti ili rasturiti brak

U svakom braku postoje određeni trenuci koji su prijelomni, kada se odlučuje hoće li brak opstati i biti još kvalitetniji ili će se raspasti

Nevjera može uništiti brak u trenu
Nevjera može uništiti brak u trenu (Arhiva)
Više o

brak

,

neplodnost

,

nevjera

,

otkaz

,

bolest

,

rođenje djeteta

Brak je, kao što se često kaže, nježna i osjetljiva biljka koja traži puno pažnje i truda, pa su upravo iz tog razloga kolege s portala Women's Health odlučili napraviti listu od pet stvari koje predstavljaju najveću kušnju za svaki brak

Neplodnost je jedna od onih stvari koje mogu unijeti razdor u svaki braki i predstavljati pravo breme za međusobne odnose, jer se na početku i jedan i drugi partner teško odlučuju za odlazak liječniku. Sve se treba riješiti otvorenim razgovorom i pregledom, a nakon toga je ključno izbjeći osjećaj krivnje kod partnera koji ne može imati djecu, što je zadatak drugog partnera koji treba pružiti svu moguću podršku.

>> Kad u braku nastupa sreća, a kad dolaze problemi >>

Nevjera može brak uništiti u trenutku, a spašavanje odnosa nakon takvog događaja je vrlo težak i zahtjevan proces koji će teže pasti prevarenom partneru, jer mora biti svjestan da je dosadašnji odnos prošlost i da se mora graditi potpuno nova stvar, od samog početka. Naravno, ako se odluči oprostiti nevjera, ona se više ne smije spominjati, pogotovo ne sarkastičnim primjedbama što će jasno pokazati da niste sposobni oprostiti.

>> Kobne stvari koje uništavaju svaki brak >>

Rođenje djeteta je čudesan, no jednako tako i težak trenutak u odnosu jer neispavanost donosi nervozu i česte svađe, tako da je potrebno što pravednije podijeliti brigu o djetetu kako bi oba partnera mogla smanjiti stres.

Teška bolest čini sve drugo nevažnim, a potpora partnera je ključna za opstanak veze, a u nekim slučajevima i za preživljavanje bolesnog partnera. U takvim se trenucima treba posvetiti vezi što je više moguće.

>> Problemi u braku koji su zapravo dobri za vaš odnos >>

Financijska kriza koja nastupa kad jedan od partnera dobije otkaz izvući će na površinu sve sumnje i neizrečene optužbe o prekomjernom trošenju ili lošim investicijama, natjerati oba partnera na promjenu životnog stila i prioriteta. Iz toga se izlazi jedino hladnom glavom i zajedničkom željom za uspjehom.

Sve u svemu, dosad napisano može se ukratko ilustrirati onom narodnom - na muci se poznaju junaci.

03.02.2015. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh