« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Kad u braku nastupa sreća, a kad dolaze problemi

Sreća u braku nastupa odmah nakon vjenčanja, no na žalost mladenaca, na vrhuncu je upravo tada i počinje padati, ali sedma godina nije toliko krizna koliko se vjeruje

Problemi nastupaju poslije desetak godina
Problemi nastupaju poslije desetak godina (Arhiva)
Više o

sreća

,

brak

,

problemi u vezi

,

sedma godina

,

kriza u braku

Sreća u braku počinje odmah, ali jednako tako tada dosiže i svoj vrhunac i nakon toga samo opada, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Brigham Young, no ima tu i dobra vijest - sedma godina nije kritična, radi se o mitu koji nije istinit.

>> Problemi u braku koji su zapravo dobri za vaš odnos >>

Pravi problemi nastupaju tek nakon što prođe deset godina, i sljedeći pet je zapravo najkritičnije za brak. Ipak, većina žena u istraživanju je odgovorila da su problemi u braku počeli na samom početku i da se nikada nisu popravili.

Oko 65 posto ispitanica kazalo je da je s godinama braka razina sreće koju su osjećale bila sve manja, a 85 posto ih je reklo da s vremenom sve manje vremena provode u čavrljanju i smijanju sa suprugom. 

>> Sedam smrtnih grijeha u braku koje ste već sigurno počinili >>

Prepirke, svađe i prateće napetosti dosežu vrhunac između desete i petnaeste godine braka. Za one koji uspiju prebroditi kritične godine, stvari poslije krenu nabolje. A za one uistinu strpljive, oko 35. godišnjice brakovi su skladni kao na početku.

10.12.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh