« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
FESTIVAL OKUSA

Pet restorana u Varaždinu i okolici koji će vas oduševiti

Varaždinski kraj oduvijek je njegovao tradicionalnu kuhinju kojom se ponosi i danas, i to sasvim opravdano

Zlatne gorice imaju sjajan pogled i kuhinju
Zlatne gorice imaju sjajan pogled i kuhinju (Festival okusa)
Više o

Varaždin

,

restorani

,

najbolji restorani

,

Zlatne ruke

,

Santa Maria

,

Palatin

,

Zlatne gorice

,

Villa Magdalena

Putovanjem po Zagorju započinjemo u staroj jezgri grada baroka i anđela - Varaždina. U podrumu obrtničkog doma smješten je restoran pomalo neobičnog, ali sasvim istinitog imena 'Zlatne ruke'. U predivnom, vrlo svjetlom prostoru osoblje restorana ponuditi će vam cijelu paletu tradicionalnih i modernih jela s naglaskom na francusku kuhinju. Namirnice za jela nabavljaju se na obližnjem varaždinskom placu, a prostor restorana nadograđen je terasom i lounge barom. Restoran raspolaže i vlastitom vinarijom pa zakinuti neće ostati ni ljubitelji dobre kapljice. Svi vlasnici Restaurant Club kartice za vrijeme trajanja Festivala okusa ovdje mogu ostvariti popust od 15% na Premium te 25% na Explorer karticu.

Samo nekoliko ulica dalje nalazi se Santa Maria, rustikalno uređeni restorančić koji se može pohvaliti ponudom od čak 70 pizza iz krušne peći te s više od 300 jela sve od ribe, preko tjestenine i rižota do mesnih specijaliteta. No, Santa Maria ipak bi mogla ponajviše zainteresirati sve ljubitelje tradicionalne meksičke i indijske hrane. Naravno, i ovdje sve goste očekuju popusti uz Premium ili Explorer karticu.

U ulici Braće Radića nalazi se restoran 'Palatin'. U njemu se može kušati veliki izbor autohtonih zagorskih i međimurskih, ali i internacionalih specijaliteta. Njegovi vlasnici ističu vinsku kartu u kojoj se nalazi čak 50-ak internacionalnih vina, a uz to i brojna hrvatska pa čak i vrhunska lokalna vina.

Malo izvan grada, na Varaždin Bregu nalazi se predivno zdanje restorana 'Zlatne gorice'. Osim fantastičnog noćnog pogleda na grad Varaždin, tu vas očekuje isto tako prekrasan ambijent i naravno - hrana. Restoran se ponosi tradicionalnim varaždinskim jelima poput kukuruznog kruha, 'mesa na brajdama', 'puricom z mlincima' i još svakojakim iznenađenjima. Svi ljubitelji vina pak mogu sići i u vlastitu vinariju restorana i tu isprobati primjerice Rajnski rizling ili Graševinu iz vlastite proizvodnje.

Naše finalno odredište nalazi se jugo-zapadno od Varaždina - u Krapinskim Toplicama. Tamo se, naime, nalazi Villa Magdalena, restoran u sklopu istoimenog wellness Centra. U Villi se spremaju ukusna domaća, talijanska i francuska jela uz koja možete probati nekoliko desetaka vrhunskih vina. Svi vlasnici Explorer kartice ostvaruju popust od 25% dok vlasnici Premium kartice imaju pravo na popust od 15% koji se odnosi i na masaže u wellness centru, ali i dodatne pogodnosti na polupansion. 

19.09.2013. 12:37:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Matej
    20.06.2017. 21:39
    Restorani u Varaždinu sve više dobivaju na važnosti zbog svoje lokacije, ali i grada koji je prava turistička atrakcija. Znamenitosti poput povijesne jezgre grada, ali i dvorca koji oduzima dah pozivaju svakog turista na šetnju ovim predivnim gradom.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh