« Film
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
BOX OFFICE

Pepeljuga je nova princeza američkih kina

Junaci Disneyjevih klasičnih crtanih bajki doživljavaju pravu renesansu u igranim verzijama: nakon prošlogodišnje „Gospodarice zla", proteklog je vikenda američkim box officeom zagospodarila „Pepeljuga"

Pepeljuga je sjajno otvorila prvi vikend
Pepeljuga je sjajno otvorila prvi vikend (Arhiva)
Više o

box office

,

Pepeljuga

,

zarada u kinima

Prošlog su vikenda „50 nijansi sive" ispale iz prvih 10, među njih vratio se Eastwoodov „Snajperist", SF „Chappie" od kojega se mnogo očekivalo zabilježio je mizerne performanse te pao s jedinice na peticu, a ako je suditi prema otvaranju filma „Noćna potjera" izgleda da se bajka o Liamu Neesonu kao holivudskom akcijskom junaku ozbiljno potrošila.

Istovremeno junaci Disneyjevih klasičnih crtanih bajki doživljavaju pravu renesansu u igranim verzijama: nakon prošlogodišnje „Gospodarice zla", proteklog je vikenda američkim box officeom zagospodarila „Pepeljuga" koja je u prvom vikendu ostvarila prihod od 70 milijuna dolara.

S druge strane film Liama Neesona morao se zadovoljiti tek sa 11 milijuna dolara što ga čini ozbiljnim financijskim promašajem. A slično važi i za prošlotjedni broj 1, SF „Chappie" koji je pao na peto mjesto i konkurira za titula najvećeg razočaranja prvog kvartala 2015. godine.

Cijeli izvještaj iz američkih kina možete pročitati na filmskom portalu Nemilosrdni gadovi.

16.03.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh