Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2015. 08:30:00
BOX OFFICE

Pepeljuga je nova princeza američkih kina

Junaci Disneyjevih klasičnih crtanih bajki doživljavaju pravu renesansu u igranim verzijama: nakon prošlogodišnje „Gospodarice zla", proteklog je vikenda američkim box officeom zagospodarila „Pepeljuga"

Pepeljuga je sjajno otvorila prvi vikend
Pepeljuga je sjajno otvorila prvi vikend (Arhiva)

Prošlog su vikenda „50 nijansi sive" ispale iz prvih 10, među njih vratio se Eastwoodov „Snajperist", SF „Chappie" od kojega se mnogo očekivalo zabilježio je mizerne performanse te pao s jedinice na peticu, a ako je suditi prema otvaranju filma „Noćna potjera" izgleda da se bajka o Liamu Neesonu kao holivudskom akcijskom junaku ozbiljno potrošila.

Istovremeno junaci Disneyjevih klasičnih crtanih bajki doživljavaju pravu renesansu u igranim verzijama: nakon prošlogodišnje „Gospodarice zla", proteklog je vikenda američkim box officeom zagospodarila „Pepeljuga" koja je u prvom vikendu ostvarila prihod od 70 milijuna dolara.

S druge strane film Liama Neesona morao se zadovoljiti tek sa 11 milijuna dolara što ga čini ozbiljnim financijskim promašajem. A slično važi i za prošlotjedni broj 1, SF „Chappie" koji je pao na peto mjesto i konkurira za titula najvećeg razočaranja prvog kvartala 2015. godine.

Cijeli izvještaj iz američkih kina možete pročitati na filmskom portalu Nemilosrdni gadovi.

16.03.2015. 08:30:00
http://metro-portal.hr/pepeljuga-je-nova-princeza-americkih-kina/90635/