« Film
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
DHF

Dani hrvatskog filma - gotovo 300 prijavljenih filmova

Za Dane hrvatskog filma, koji će se održati od 23. do 26. travnja, prijavilo se 290 filmova, a konačni program odabranih filmova objavit će se nakon selekcije krajem ožujka.

24. DHF obećavaju par sjajnih radionica
24. DHF obećavaju par sjajnih radionica (DHF)
Više o

DHF

,

24. Dani hrvatskog filma

Organizator, produkcijska kuća Spiritus movens, otvorio je i prijave za dvije radionice koje će s održati u okviru ovogodišnjeg festivala - radionica filmske kritike (prijave do 30. ožujka), te "Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište" (prijave do 3. travnja), čija će kulminacija biti završni Pitching forum na završetku "Dana".

Radionicu filmske kritike vodit će filmska kritičarka Višnja Vukašinović, a organizirana je u suradnji s Hrvatskim društvom filmskih kritičara, Hrvatskim filmskim ljetopisom i udrugom Lanterna Magica.

Polaznici će učiti o osnovnim postulatima filmske kritike, a praksa uključuje gledanje i analizu filmova iz natjecateljskog programa te pisanje kritičkih ili esejističkih tekstova o njima. Najbolji rad bit će objavljen u Hrvatskom filmskom ljetopisu, a autor simbolično nagrađen.

U sklopu edukativnog programa i suradnji s Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA održat će se prva radionica o tome kako što efikasnije plasirat projekt na međunarodnom tržištu, namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, ponajprije redateljima i scenaristima.

Za sudjelovanje u radionici bit će odabrano deset projekata, a dio sudionika radionice bit će polaznici šestomjesečne Palunkove radionice Scenaristički klub koja je u tijeku.

Radionica će se održati u nekoliko blokova, od onoga koji se odnosi na to što je relevantna informacija u priči i kako otkriti što je važno, preko definiranja pojma 'pitching' i individualnih sastanaka s polaznicama vezanih uz njihove pitchinge do generalne probe za Pitching forum.

Voditeljica će biti Roshanak Behesht Nedjad, istaknuta njemačka filmska producentica filmova, "Havanna mi amor", "Khamosh Pani", "Football under cover". Roshanak je članica Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE - European Audiovisual Entrepreneurs.

Posljednji dan festivala, koji je ujedno posljednji dan radionice, održat će se posljednji Pitching forum svih sudionika radionice, tijekom kojega će mladi scenaristi i redatelji imati priliku predstaviti svoje projekte vodećim hrvatskim producentima, predstavnicima HAVC-a , televizijama te distributerima.

Zajedno s dobitnicima nagrada 24. DHF-a bit će objavljeni i dobitnici priznanja za najbolji pitching.

20.03.2015. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh