« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina
POTPUNO

Pelješke uvale Prapratno, Zamali i Trstenik očišćene od smeća

Smeće koje je stiglo iz Albanije prije tjedan dana još uvijek se čisti kod poluotoka Pelješca, na Lastovu i Mljetu

Pelješke uvale Prapratno, Zamali i Trstenik očišćene od smeća
Pelješke uvale Prapratno, Zamali i Trstenik očišćene od smeća (Ronilački klub Bofor/CROPIX)
Više o

smeće

,

onečišćenje mora

Pelješke uvale Trstenik, Zamali i Prapratno u cijelosti su očišćene od smeća koje je prošlog vikenda nanijelo more zbog jakog juga. U uvali Zaglavak očišćeno je podmorje, a kopno čisti tvrtka "Kosijer" iz Molunata. Do kraja dana uklonit će se brana koja pregrađuje uvalu, a čim se završi čišćenje, tvrtka Kosijer će očistiti smeće s područja Dingački škoj, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na ostalim područjima komunalne tvrtke peljeških općina prikupljaju smeće s obale, na Lastovu čiste i djelatnici Parka prirode, a na Mljetu i djelatnici Nacionalnog parka.

U petak je tvrtka "Dubina inženjering" iz Splita u suradnji s tvrtkom CIAN uz pomoć dizalice i mreže prikupila oko osam prostornih metara plutajućeg smeća unutar brane u uvali Zaglavak. Pregledom morskog dna uočene su manje količine uglavnom plastičnog otpada u samom kraju uvale. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u petak je prekinuto čišćenje podmorja, a djelatnici tvrtke "Kosijer" nastavili su čistiti obalu i uz pomoć rovokopača. (hina/metro-portal)

27.11.2010. 17:52:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh