Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2010. 17:52:29
POTPUNO

Pelješke uvale Prapratno, Zamali i Trstenik očišćene od smeća

Smeće koje je stiglo iz Albanije prije tjedan dana još uvijek se čisti kod poluotoka Pelješca, na Lastovu i Mljetu

Pelješke uvale Prapratno, Zamali i Trstenik očišćene od smeća
Pelješke uvale Prapratno, Zamali i Trstenik očišćene od smeća (Ronilački klub Bofor/CROPIX)

Pelješke uvale Trstenik, Zamali i Prapratno u cijelosti su očišćene od smeća koje je prošlog vikenda nanijelo more zbog jakog juga. U uvali Zaglavak očišćeno je podmorje, a kopno čisti tvrtka "Kosijer" iz Molunata. Do kraja dana uklonit će se brana koja pregrađuje uvalu, a čim se završi čišćenje, tvrtka Kosijer će očistiti smeće s područja Dingački škoj, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na ostalim područjima komunalne tvrtke peljeških općina prikupljaju smeće s obale, na Lastovu čiste i djelatnici Parka prirode, a na Mljetu i djelatnici Nacionalnog parka.

U petak je tvrtka "Dubina inženjering" iz Splita u suradnji s tvrtkom CIAN uz pomoć dizalice i mreže prikupila oko osam prostornih metara plutajućeg smeća unutar brane u uvali Zaglavak. Pregledom morskog dna uočene su manje količine uglavnom plastičnog otpada u samom kraju uvale. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u petak je prekinuto čišćenje podmorja, a djelatnici tvrtke "Kosijer" nastavili su čistiti obalu i uz pomoć rovokopača. (hina/metro-portal)

27.11.2010. 17:52:29
http://metro-portal.hr/peljeske-uvale-prapratno-zamali-i-trstenik-ociscene-od-smeca/51862/