« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
IDEJE I IDEJICE

Paul Krugman zaziva lažni napad izvanzemaljaca

Nobelovac za ekonomiju riješio bi problem recesije izmišljenim napadom izvanzemaljaca koji bi ujedinio Zemlju

Krugman bi lagao za opće dobro
Više o

Paul Krugman

,

napad izvanzemaljaca

,

lažni napad

Paul Krugman poznat je po svojim neortodoksnim idejama u gospodarstu, zbog kojih je uostalom i dobio Nobelovu nagradu. No, pošto on već godinama uporno tvrdi da deficiti zemalja nisu glavni problem svjetskog gospodarstva, ne dobiva dovoljnu podršku u strukturama vlasti.

Po njemu, glavni je problem nedostatak potrošnje, preciznije, stimulacija za potrošnju koje bi pokrenule svjetsko gospodarstvo i donijele boljitak. Gostujući u emisiji Fareed Zakaria GPS na CNN-u, stvar je doveo gotovo do apsurda.

Naime, njegova je teorija da su Veliku depresiju zapravo završile pripreme za Drugi svjetski rat, snažan zamah gospodarstva koji je bio usmjeren na očuvanje suvereniteta i mogućnosti obrane od nacizma i fašizma.

Stoga se dosjetio ideje koju se poput požara proširila zajednicom teoretičara zavjera - lažnog napada izvanzemaljaca. Pola u šali, a pola ogorčen zbog gluposti svjetskih vlada, Krugman predlaže da SAD izmisle mogući napad izvanzemaljaca, što bi deficite bacilo u drugi plan, ujedinilo ljude i pokrenulo gospodarstvo.

Naravno, nakon godinu i pol dana, koliko bi po njemu bilo potrebno da se svjetsko gospodarstvo izvuče iz problema u kojima je sada, uredno bi se ispričali svijetu i rekli da su pogrešno protumačili signale ili nešto slično, no situacija bi bila sređena i život bi se nastavio u pravom smjeru.

No, kako ova ideja uključuje i izradu goleme količine različitog oružja, vjerojatno bi ga trebalo negdje potrošiti, što bi opet stvari vratilo na početak. Ili?

16.08.2011. 10:21:25
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    HBomb
    16.08.2011. 11:23
    hahahaha kralj :D
  2. avatar
    Gnjurko
    16.08.2011. 13:43
    to je već u planu. reptilčina.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh