Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2010. 17:55:00
ZLOTVORI NE ODUSTAJU

Patrušev: Teroristi pokušavaju doći do oružja za masovno uništenje

Al Kaida je uključila turbulentnu rusku regiju sjevernog Kavkaza u svoje planove za stvaranje islamskog kalifata ili ujedinjenu muslimansku državu, vjeruje čelnik ruskog Vijeća sigurnosti

Nikolaj Patrušev
Nikolaj Patrušev (Getty Images)

Rusija ima informacije da međunarodne teorističke organizacije pokušavaju doći do biološkog i kemijskog oružja oružja masovnog uništenja, izjavio je čelnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev u utorak u Sočiju. "Imamo takve informacije. Teroristi također pokušavaju kupiti radioaktivni materijal za prljavu bombu", rekao je Patrušev, a prenose ruski mediji.

Po njegovim riječima, Al Kaida je uključila turbulentnu rusku regiju sjevernog Kavkaza u svoje planove za stvaranje islamskog kalifata ili ujedinjenu muslimansku državu. "Glavni cilj Al Kaide je uspostaviti islamski kalifat koji bi zahvatio središnju Aziju, sjevernu i središnju Afriku i sjeverni Kavkaz", kazao je.

"Pozivi muslimanskim stanovnicima u tim regijama da svrgnu svoje vlade sve su češći", kazao je dodajući da su međunarodne terorističke organizacije poput Al Kaide prerasle u globalne pokrete koji ujedinjuju ljude s istom ideologijom širom svijeta. (hina/metro-portal)

05.10.2010. 17:55:00
http://metro-portal.hr/patrusev-teroristi-pokusavaju-doci-do-oruzja-za-masovno-unistenje/49270/