« Život
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SLOBODA

Par stvari kojih se ne smijete odreći zbog partnera

Veza i brak ozbiljne su stvari koje zahtijevaju određene prilagodbe, no kod nekih stvari jednostavno morate povući crtu

Neke stvari uvijek moraju biti vaše
Neke stvari uvijek moraju biti vaše (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

žene

,

veze

,

muškarci

,

odricanje

Kompromis je riječ koja se često spominje kad se daju savjeti o vezama i braku, no rijetko se spominju iznimke kod kojih kompromisa jednostavno ne bi smjelo biti. 

Porodica je jedna od stvari koje ne mogu biti dio nikakvog dogovora, naravno, ukoliko se radi o skladnoj obitelji. Ultimatumi tipa ili oni ili ja nisu prihvatljivi, jer uvijek mora postojati neki stupanj osobne slobode koju možete koristiti za svoju porodicu, a da vaš partner u to nije uključen.

Slična je stvar s planovima za budućnost - jer o njima trebate razgovarati čim veza postane ozbiljna (recimo, kad odlučite živjeti zajedno). Svatko mora imati pravo slijediti svoje snove. Naravno, u slučaju izvanrednih situacija tipa fantastičnog posla u nekom drugom gradu ili zemlji jednog od partnera cijela priča ide u reviziju, no u normalnim okolnostima to trebate riješiti na vrijeme i držati se dogovorenog.

Prijatelja se ne trebate odricati zbog partnera, jer ste do tih "ozbiljnih" godina već stigli razlučiti tko vam je u životu važan, a koga možete viđati jednom godišnje na kavi. Ako se vašem partneru ne sviđaju vaši prijatelji ili prijateljice, morat će se pomiriti s time da vas povremeno dijeli s njima.

Za kraj, budite oprezni u financijskim aranžmanima. Ma koliko vi nekoga voljeli, ne možete biti sigurni da će veza trajati vječno, pa su neke zalihe uvijek poželjne.

20.02.2014. 21:26:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh