Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2014. 21:26:14
SLOBODA

Par stvari kojih se ne smijete odreći zbog partnera

Veza i brak ozbiljne su stvari koje zahtijevaju određene prilagodbe, no kod nekih stvari jednostavno morate povući crtu

Neke stvari uvijek moraju biti vaše
Neke stvari uvijek moraju biti vaše (Shutterstock)

Kompromis je riječ koja se često spominje kad se daju savjeti o vezama i braku, no rijetko se spominju iznimke kod kojih kompromisa jednostavno ne bi smjelo biti. 

Porodica je jedna od stvari koje ne mogu biti dio nikakvog dogovora, naravno, ukoliko se radi o skladnoj obitelji. Ultimatumi tipa ili oni ili ja nisu prihvatljivi, jer uvijek mora postojati neki stupanj osobne slobode koju možete koristiti za svoju porodicu, a da vaš partner u to nije uključen.

Slična je stvar s planovima za budućnost - jer o njima trebate razgovarati čim veza postane ozbiljna (recimo, kad odlučite živjeti zajedno). Svatko mora imati pravo slijediti svoje snove. Naravno, u slučaju izvanrednih situacija tipa fantastičnog posla u nekom drugom gradu ili zemlji jednog od partnera cijela priča ide u reviziju, no u normalnim okolnostima to trebate riješiti na vrijeme i držati se dogovorenog.

Prijatelja se ne trebate odricati zbog partnera, jer ste do tih "ozbiljnih" godina već stigli razlučiti tko vam je u životu važan, a koga možete viđati jednom godišnje na kavi. Ako se vašem partneru ne sviđaju vaši prijatelji ili prijateljice, morat će se pomiriti s time da vas povremeno dijeli s njima.

Za kraj, budite oprezni u financijskim aranžmanima. Ma koliko vi nekoga voljeli, ne možete biti sigurni da će veza trajati vječno, pa su neke zalihe uvijek poželjne.

20.02.2014. 21:26:14
http://metro-portal.hr/par-stvari-kojih-se-ne-smijete-odreci-zbog-partnera/83398/