« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
SAVJETI

Par savjeta za manje znojenja

Iako je sasvim prirodna pojava, pretjerano lučenje znoja može biti poprilično neugodno, pogotovo na poslu gdje morate biti besprijekorni...

Kako se znojiti manje na visokim temperaturama
Kako se znojiti manje na visokim temperaturama (Arhiva)
Više o

znojenje

,

antiperspiranti

,

prehrana

,

savjeti

Ljetne vrućine neminovno donose i pojačano znojenje. Iako je sasvim prirodna pojava, pretjerano lučenje znoja može biti poprilično neugodno. Međutim, postoje mali trikovi koji će vam olakšati život. 

Prije svega provjerite patite li od hiperhidroze - stanja koje može biti rezultat emotivnog zdravlja, anksioznosti i straha, ali i fizički simptom nekih zloćudnih bolesti. Kad isključite tu mogućnost onda isprobajte neke od sljedećih trikova. 

Antiperspiranti - pokušajte zamijeniti dezodorans antiperspirantom. Dezodoransi uništavaju miris vaših pazuha, ali ne zaustavljaju znoj. Antiperspiranti su stvoreni kako bi smanjili aktivnost znojnih žlijezdi. Ipak, ključan je način na koji nanosite antiperspirant kako biste osigurali da radi svoj posao. 

Pričekajte s odjećom - nakon što se istuširate, pričekajte nekoliko minuta prije nego što se odjenete. Ovo je posebno važno ako živite u toploj i vlažnoj klimi. Dopustite tijelu da se ohladi i potpuno osuši kako biste spriječili znojenje pazuha odmah nakon tuširanja.

Pripazite na hranu - jeste li znali da prehrana igra veliku ulogu u tome koliko se znojite? Neke namirnice potiču tijelo na proizvodnju više znoja zbog čega se osjećate kao da ste ' uvodi.' 

Unosite tekućinu - pokušajte unijeti što više vode i općenito tekućine. Tijelo tako lakše izlučuje štetne tvari i toksine. Jedite hranu koja sadrži visoki udio vode i na taj način održava vaše tijelo hladnijim. 

11.06.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh