« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
WESTMINSTER ABBEY

Papa žali zbog 'neopisivih zločina' nad djecom u Crkvi

Četverodnevni posjet Pape Engleskoj i Škotskoj protekao je u sjeni seksualnih skandala koji su pogodili Vatikan

Papa Benedikt XVI.
Papa Benedikt XVI. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

djeca

,

Crkva

,

seksualno zlostavljanje

Papa Benedikt XVI. u subotu se u Londonu ispričao za "neopisive zločine" zlostavljanja djece počinjene unutar Rimokatoličke crkve te izrazio "duboko žaljenje" zbog svih žrtava, prenijele su u subotu agencije.

"Izražavam duboko žaljenje zbog svih nevinih žrtava tih neopisivih zločina", izjavio je Papa ne misi održanoj u londonskoj Westminsterskoj katedrali, tijekom njegova trećeg posjeta Velikoj Britaniji. Papa je kazao kako je posramljen te da se osjeća poniženim zbog grijeha koji su pogodili sve vjernike.

Prosvjedi protiv Pape u Velikoj Britaniji

Također je kazao da se nada kako će "takva kazna pridonijeti iscjeljenju žrtava, pročišćenju Crkve i obnoviti njezinu dugogodišnju posvećenost obrazovanju i brizi za mlade ljude".

Ovaj četverodnevni posjet Pape Engleskoj i Škotskoj protekao je u sjeni seksualnih skandala koji su pogodili Vatikan. Stanovnici većinski protestantske Velike Britanije uglavnom su nezadovoljni načinom na koji je poglavar Rimokatoličke crkve odgovorio ne krizu, a tijekom dana u središtu Londona planirano je okupljanje protivnika Papina posjeta zemlji. Benedikt XVI. je tijekom dana razgovarao s britanskim premijerom Davidom Cameronom, njegovim zamjenikom Nickom Cleggom i aktualnom čelnicom oporbene Laburističke stranke Harriet Harman.

Kasnije tijekom dana Papa će održati misu u londonskom Hide parku, kojoj bi trebalo prisustvovati 80.000 ljudi. Sutra bi se Benedikt XVI. trebao sastati s biskupima Engleske, Škotske i Wellesa. (hina/metro-portal)

18.09.2010. 16:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh