« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VATIKAN

Papa potpisao pastoralno pismo o zlostavljanju djece u Irskoj

Benedikt XVI. je na općoj audijenciji izrazio nadu da će pismo "pomoći u procesu pokajanja, iscjeljenja i obnove"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Vatikan

,

Katolička crkva

,

Sveta Stolica

,

seksualno zlostavljanje djece

Papa Benedikt XVI. potpisao je u petak dugoočekivano pastoralno pismo irskim katolicima o svećeničkom zlostavljanju djece, priopćila je Sveta Stolica.

Pismo će se objaviti u subotu, a predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice, velečasni Federico Lombardi izvijestit će istodobno o njegovu sadržaju na tiskovnoj konferenciji kojoj će nazočiti predstavnici medija akreditirani pri Svetoj Stolici.

Benedikt XVI. je rekao vjernicima na općoj audijenciji srijedom kako se nada da će pismo "pomoći u procesu pokajanja, iscjeljenja i obnove".

Papine izjave podudarile su se vremenski s isprikom čelnika irske Katoličke crkve, kardinala Seana Bradyja, zbog toga što nije obavijestio policiju o svećeniku osuđenom za spolno zlostavljanje 20 djece tijekom četrdesetogodišnjeg razdoblja.

Početkom tjedna visoki dužnosnik Svete Stolice, nadbiskup Rino Fisichella rekao je da će u pismu biti navedene "posebne mjere" o tome kako crkvene ustanove i zajednice, ne samo u Irskoj, trebaju postupiti u slučaju pedofilije ili drugih oblika zlostavljanja. (hina/metro-portal)

19.03.2010. 18:03:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh