« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
RIM

Papa Franjo predvodio Križni put u Koloseumu

Papa je sudjelovao na križnom putu zajedno s tisućama vjernika, uz svjetlo baklji

Papa Franjo predvodio Križni put
Papa Franjo predvodio Križni put (Arhiva)
Više o

Rim

,

Koloseum

,

križni put

,

papa Franjo

Neka krv nedužnih žrtava bude sjeme bratskijeg Istoka', bila je jedna od molitava u razmatranjima tijekom križnog puta, čiji su autori dvoje mladih Libanonaca i poglavar Maronitske crkve, patrijarh kardinal Bechara Boutros Rai. U razmatarnjima je bilo riječi o ratovima na Bliskom istoku i želji da se izbjeglice i prognani što prije vrate svojim domovima.

Papa je sudjelovao na križnom putu zajedno s tisućama vjernika, uz svjetlo baklji. Veliki drveni križ nosili su naizmjenično mladi, bogoslovi i redovnice s Bliskog istoka, iz Indije, Kine, Afrike i Latinske Amerike. Njima se pridružio i kardinal vikar Agostino Vallini, papin zamjenik u rimskoj biskupiji.

Muku je pjevao zbor iz Libanona.

Tijekom meditacija bilo je riječi i o problemima zapadnih zemalja, kojima prema mišljenju Crkve prijete pobačaj, eutanazija i genetske manipulacije, o mladim žrtvama droge i sekta, o silovanjima i diskriminaciji žena, fundamentalizmu i slijepom laicizmu koji guši vrijednosti vjere i morala.

'Kršćani moraju na zlo odgovoriti dobrom i poput Krista prigrliti križ', rekao je papa, koji se pritom prisjetio puta svoga prethodnika Benedikta XVI. u Libanon u rujnu.

'To je putovanje bilo znak nade za Bliski istok i za cijeli svijet', naglasio je Franjo, apelirajući na vjernike da u srcu nose pomirujuće Isusove riječi i pozivajući na prijateljstvo s, kako je rekao, 'našom braćom muslimanima'.

30.03.2013. 03:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh