« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
TREĆI SVJETSKI?

Sjeverna Koreja proglasila ratno stanje s Južnom

Ma koliko strani analitičari tvrde da Pyongyang samo blefira, vrijedi podsjetiti da je Kim Jong-un do sada ispunio sve svoje prijetnje

Kim ne blefira baš u životu ...
Kim ne blefira baš u životu ... (Arhiva)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

sukob

,

Treći svjetski rat

,

nuklearni udar

Sjeverna i Južna Koreja službeno su u ratu već šest desetljeća, od sporazuma o prekidu vatre 1953. godine, no danas je Kim Jong-un ponovno izjavio da je Sjeverna Koreja u ratnom stanju s Južnom.

'Od sada nadalje, odnosi Sjevera i Juga ulaze u stanje rata i sva pitanja u odnosima tretirat će se sukladno tome', kaže se u objavi službene sjevernokorejske agencije KCNA koja citira zajedničko priopćenje sjevernokorejske vlade, vladajuće partije i ostalih organizacija.

Za sada se na terenu ne može vidjeti nikakve pokrete vojske ili bilo čega što bi dalo naslutiti da se sprema napad na Južnu Koreju, iako se već više od tri tjedna iz Pyongyanga prijeti.

Štoviše, zajedničko proizvodno postrojenje u Kaesongu otvoreno 2002. godine i dalje nesmetano radi, a u njemu su radnici iz obje Koreje.

No, silnu količinu prijetnji izrečenih na račun Južne Koreje i SAD Kim Jong-un će uskoro morati poduprijeti makar simboličnim napadom na neke postrojbe svojih zakletih neprijatelja, jer će inače ispasti nedosljedan vođa. 

Ma koliko strani analitičari tvrde da Pyongyang samo blefira, vrijedi podsjetiti da je Kim Jong-un do sada ispunio sve svoje prijetnje - ispalio je dalekometne rakete, lansirao satelit u svemir, detonirao nuklearnu bombu ... Tako da blefiranje očito ne postoji u njegovom rječniku. Treći svjetski rat ne čini se tako nemogućom misijom.

30.03.2013. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh