« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SUSRET

Papa Franjo i Putin o Ukrajini

Papa Franjo pozvao je u srijedu ruskog predsjednika Vladimira Putina da uloži "iskren i velik trud" kako bi se ostvario mir u Ukrajini te mu darovao Anđela mira

Papa i Putin popričali o Ukrajini
Papa i Putin popričali o Ukrajini (Twitter)
Više o

papa Franjo

,

Vladimir Putin

"Sveti Otac ustvrdio je da je potrebno učiniti velik i iskren trud kako bi se stvorio mir (u Ukrajini). Dogovorili su da je važno obnoviti ozračje dijaloga i da se sve strane trebaju angažirati na primjeni sporazuma iz Minska", priopćio je Vatikan nakon 50-minutnog sastanka Putina i Franje.

Sporazum o prekidu vatre iz Minska u veljači su u bjeloruskoj prijestolnici potpisali vlada u Kijevu i proruski separatisti no međusobno se optužuju za njegovo kršenje, a Rusija redovito odbacuje optužbe Zapada da vojno pomaže pobunjenike.

Papa je Putinu darovao medaljon koji prikazuje Anđela mira.

"To je medaljon Anđela mira, izradio ga je umjetnik iz prošlog stoljeća. Taj Anđeo pobjeđuje sve ratove i govori o solidarnosti među narodima", rekao je Papa.

Putin je Papi darovao zlatni vez, prikaz katedrale Sv. Spasitelja u Moskvi i rekao da je ta crkva bila porušena u sovjetsko doba, no da je ponovno izgrađena.

11.06.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh