« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VATIKAN

Papa Benedikt XVI. pozvao na odgovorno ponašanje prema okolišu

Vatikan koji u UN-u ima status promatrača na summit u Kopenhagen šalje svoje izaslanstvo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Vatikan

Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju u Vatikanu, dan uoči otvorenja summita o klimi u Kopenhagenu na "odgovorno" ponašanje prema okolišu koje će pomoći "siromašnima i budućim naraštajima".

"Želim da susret na vrhu pomogne da se utvrde akcije koje će poštovati stvorenja i koristiti solidarnom razvoju utemeljenom na dostojanstvu ljudske osobe i usmjerenom k općem dobru", rekao je Papa nakon molitve Anđeo Gospodnji na njegovu balkonu na Trgu sv. Petra.

"Očuvanja stvorenoga nema bez prihvaćanja razumnog i odgovornog načina života, osobito prema siromašnima i budućim naraštajima", dodao je Papa.

"Da bi se zajamčio puni uspjeh konferencije pozivam sve ljude dobre volje da poštuju Božje zakone prirode i da ponovno otkriju moralnu dimenziju ljudskog života", zaključio je.

Vatikan, koji u UN-u ima status promatrača, šalje u Kopenhagen svoje izaslanstvo koje će predvoditi msgr. Celestino Migliore.

Zaštita okoliša je česta tema u nagovorima Benedikta XVI. tako da ga neki, rekao je u rujnu predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice otac Federico Lombardi, nazivaju "zelenim Papom". (hina/metro-portal)

06.12.2009. 15:03:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh