« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
GODIŠNJICA ZLOČINA

Prosvjednici okupirali Atenu

Uz sporadične sukobe s policijom prosvjednici su stigli do središta Atene gdje je razvijen plakat s natpisom "Sjetite se, sjetite se 6. prosinca"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

prosvjed

,

Atena

,

Alexandros Grigoropoulos

,

godišnjica ubojstva

Tisuće prosvjednika okupile su se u Ateni i drugim grčkim gradovima u nedjelju kako bi obilježili prvu godišnjicu policijskog ubojstva 15-godišnjeg tinejdžera, koje je prošle godine izazvalo najgore nemire u zemlji u posljednjih nekoliko desetljeća.

Oko 3.000 ljudi, većinom studenata, anarhista i ljevičara krenulo je u nedjelju prema parlamentu, a prosvjedi se očekuju i u ponedjeljak. Zabilježeni su sporadični sukobi između prosvjednika koji su bacali kamenje i policajaca u Ateni. Policija je bacila suzavac kako bi rastjerala male skupine prosvjednika.

Prosvjednici su u središtu Atene razvili plakat na kojem je pisalo "Sjetite se, sjetite se 6. prosinca". Neki su bili odjeveni u crno i uzvikivali su "policajci, svinje, ubojice".

Nova grčka socijalistička vlada rasporedila je više od 6.000 policajaca na ulice Atene kako bi se izbjeglo ponavljanje prošlogodišnjih nemira koji su pogodili prijestolnicu i druge velike gradove i prouzročili milijune eura štete.

Policija je priopćila da su u Grčku doputovale i skupine prosvjednika iz Italije, Francuske i drugih europskih zemalja. (hina/metro-portal)

06.12.2009. 15:53:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh