« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Pametne navike koje vam produžuju život

Držite svoja jaja u svojim rukama, gospodo, jer postoje studije koje govore da promjenom životnog stila možemo rizik od pojave karcinoma znatno smanjiti

Ništa bez vježbanja
Ništa bez vježbanja (Shutterstock)
Više o

karcinom

,

dug život

,

dobre navike

Ovakvi članci o tome kako samom promjenom životnog stila možemo izbjeći oboljenje od raka već su poput posvuduša koje se viđaju na svim mogućim događajima, baš poput onih stalkera na Facebooku koji lajkaju baš svaku objavu.

S druge strane ovakvi članci su potrebni jer, eto muškarci, iako postoje studije koje govore da je 43% uzročnika ove bolesti upravo ono što je tema ovog članka, i dalje ta upozorenja ignoriraju.

Gospodo, nije dan nam baš najbolje ide, tu su prostata, tu su razni drugi problemi vezani uz muškarce i mušku djecu, tu su razni problemi nakon orgazma.

Držite svoja jaja u svojim rukama, gospodo, jer postoje studije koje govore da promjenom životnog stila možemo rizik znatno smanjiti.

Prestanite pušiti

Studija otkiva da je pušenje jedan od čestih rizičnih faktora koje uzrokuje rak u bilo kojem obliku. U 24% slučajeva razvoja raka pluća, jednjaka, grkljana, grla, bubrega ili jetre pogodovano je pušenje. Pušenje uzrokuje do 85% ukupnih oboljenja od raka pluća, 75% ukupnih oboljenja od raka grkljana i 52% raka jednjaka.

Studija objavljena u Časopisu za trbušnu onkologiju otkrila je da rizik od dobivanja adenokarcinoma, najučestaliji je rak pluća, pada za 52%  već nakon 5 godina od prestanka pušenja, te 80% nakon deset godina.

Sve dobre navike potražite na portalu Gentleman.hr

02.12.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh