« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
To je to

Pametna i mlađa žena za sretan brak

Tajna sretnog braka za muškarce jest žena koja je pametna i barem 5 godina mlađa od njih, tvrde stručnjaci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Beyoncé Knowles

,

istraživanje

,

uspješan brak

,

mlađa žena

,

Jay-Z

Takav par ima najviše šansi za uspješan i dugotrajan odnos, posebice ako nitko od njih nema razvod iza sebe. Rezultati istraživanja tako npr. predviđaju sretnu budućnost 28-godišnjoj pop zvijezdi Beyonce Knowles i njezinom 39-godišnjem suprugu, reperu Jayu-Z.

Istraživači su intervjuirali više od 1500 parova u braku ili ozbiljnim vezama. Nakon 5 godina ponovo su kontaktirali 1000 parova da analiziraju trenutačnu situaciju. Otkrili su da ako je žena 5 ili više godina starija od svog supruga, imaju tri puta veće šanse za razvodom u odnosu na parove iste dobi.

Ako je pak razlika u godinama obrnuta i muškarac je stariji od žene, šanse za blagostanjem u braku mnogo su veće. Dodajte tome bolje obrazovanje kod žene - Beyonce ima sveučilišnu diplomu za razliku od svojeg supruga - i mogućnosti za dugotrajnim uspješnim odnosom su mnogo veće.

Dr. Emmanuel Fragniere koji je vodio studiju objašnjava kako muškarci i žene biraju partnera na temelju ljubavi, fizičke privlačnosti, sličnosti ukusa, vjerovanja i stavova. No dodaje da objektivni faktori poput dobi, obrazovanja i kulturalnog porijekla mogu smanjiti šanse za razvodom.

26.10.2009. 15:30:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh