« Život
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
OTIŠLO U DIM

Palio dolare kako bi preživio na planini

Amerikanac je dva dana ostao zarobljen u mećavi na planini Mount Rainer nakon što se odvojio od svoje skupine planinara

Fotografija vijesti
Više o

čudne vijesti

,

planinari

,

neobični ljudi

,

bizarne vijesti

Kako bi se ugrijao i time si spasio život, jedan je Amerikanac uhvaćen u mećavi na planini Mount Rainer u državi Washington palio dolarske novčanice, javlja Hina.

Yong Chun Kim (66) iz Tacome izjavio je u utorak za postaju KOMO-TV u Seattleu da je sa sobom imao sredstvo za potpalu vatre te da je prvo spalio nešto lišća. Tada je počeo paliti osobne stvari: svoje čarape i novčanice od jednog i pet dolara iz novčanika.

Kim je također rekao da se stalno kretao kako bi sačuvao toplinu, a noću bi se skrio ispod stabla i sanjao svoju suprugu i toplu saunu, prenosi CBS News.

Odvojio se od skupine planinara u subotu a spašen je tek u ponedjeljak. Kim je bio u tako dobrom stanju kada je pronađen da nije morao ići u bolnicu već je umjesto toga otišao kući sa svojom obitelji.

Pripadnici gorske službe spašavanja stigli su u ponedjeljak kroz duboki snijeg do Kima na nepristupačnoj jugozapadnoj padini Mount Rainera, a potom su ga devet sati spuštali do ceste, rekao je glasnogovornik službe Lee Taylor.

Taylor je izjavio za list News Tribune iz Tacome, u Washingtonu, da je Kim, inače iskusni planinar, bio budan, svjestan i stabilan kada ga je pronašla tročlana ekipa spasilaca.

Njegov nestanak prijavljen je u subotu nakon što se otklizao niz padinu i odvojio od skupine koju je vodio u području planine koje se naziva Paradise (Raj), oko 160 km južno od Seattlea.

Skupina je planinarila uz pomoć krplji za duboki snijeg, što je popularna zimska rekreacija u tom dijelu SAD-a na granici s Kanadom, a Kim je bio dobro opremljen za dnevni izlet no nije imao opremu za prenoćiti, navodi CBS News.

18.01.2012. 08:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh