« Fun
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KAKO SE ZOVEŠ?

Pakistanac ne može biti veleposlanik jer mu ime znači "najveći k****"

Akbar Zeb imao je tu nesreću da mu ime na arapskom predstavlja vulgaran izraz

(Dreamstime)
Više o

Saudijska Arabija

,

Pakistan

,

akbar zeb

,

veleposlanik

Svi se mi ponosimo vlastitim imenom. Mada, neki bi ga možda htjeli promijeniti zbog taštine, prestiža ili tko zna čega. No, ima i onih koji bi iz „opravdanih" razloga trebali razmišljati o drugom imenu. Među njima je i jedan pakistanski dužnosnik, diplomat po imenu Akbar Zeb. Ime kao ime, nije ništa posebno, ali kad biste ga preveli na arapski, ono bi imalo značenje „najveći k***c".

Već nekoliko godina pakistanski diplomat vjerno je služio diplomaciji svoje zemlje, ali zbog svojeg imena nikako da dobije službu u Saudijskoj Arabiji. Naime, u toj je zemlji trebao postati veleposlanik Pakistana.

U službenom priopćenju SA navodi se kako je za njegov diplomatski rad odbijenica poslana isključivo zbog „vulgarnog" imena. Prema pisanju dnevnika Arab Times, ovo nije prvi put da je Zeb odbijen zahvaljujući imenu. Pakistanci su ga nekoliko puta pokušali zaposliti u zemljama regije, ali bez uspjeha. Usprkos reputaciji izvrsnoga diplomate i kredibilitetu na kojem bi mu pozavidjeli brojni političari, Zebovo ime dovoljan je razlog da nigdje u okolici ne dobije diplomatsku službu.

06.02.2010. 17:04:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh