« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
DOPUNJAVANJE DOKUMENATA

Pakistan odgodio predaju UN-ova izvješća o ubojstvu Benazir Bhutto

Izvješće koje je nakon devetomjesečne istrage sastavio tročlani UN-ov panel, trebalo se u utorak predati glavnom tajniku UN-a

Benazir Bhutto
Benazir Bhutto (Getty Images)
Više o

Benazir Bhutto

,

Pakistan

,

istraga

,

Ujedinjeni narodi

Pakistan je odgodio predaju UN-ova izvješća o okolnostima ubojstva bivše premijerke Benazir Bhutto kako bi se u njega stigle unijeti informacije o upozorenjima koja su joj uputile tri zemlje, priopćio je u srijedu glasnogovornik pakistanskog predsjednika Asifa Alija Zardarija.

Izvješće koje je nakon devetomjesečne istrage sastavio tročlani UN-ov panel, trebalo se u utorak predati glavnom tajniku UN-a Banu Ki-moonu, ali je pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari, udovac Benazir Bhutto, zatražio da se njegovo objavljivanje odgodi do 15. travnja.

"Tražili smo to kako bismo unijeli gledište triju zemalja koje su upozorile Bhutto da nakon povratka u zemlju treba poduzeti iznimne mjere opreza, jer su imale informaciju da će ju ubiti", rekao je glasnogovornik Farhatulah Babar.

Babar nije htio reći koje su to tri zemlje upozorile Buto.

Pakistanski ministar informiranja Kamar Zaman Kaira rekao je za Reuters da je odgoda u podnošenju izvješća zatražena kako bi panel mogao dobiti izjave dvoje neimenovanih predsjednika država koji su svojedobno upozorili Bhutto da bi joj život mogao biti ugrožen.

Bivša premijerka ubijena je 27. prosinca 2007., a UN-ov panel je utemeljen u lipnju prošle godine na zahtjev pakistanske koalicijske vlade koju je predvodila Pakistanska narodna stranka Benazir Bhutto.

Šestomjesečni mandat panela već je produžen za tri mjeseca zbog obimne istrage. (hina/metro-portal)

31.03.2010. 23:25:30
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    01.04.2010. 08:02
    gospođa Benazir je javno govorila kako je bin Laden mrtav i onda je i ona na kraju završila mrtva...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh