« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PJESME

Otvoreno 52. Goranovo proljeće

Pjesnička manifestacija 52. Goranovo proljeće otvorena je u srijedu navečer u zagrebačkom VIP klubu

Goranovo proljeće po 52. put
Goranovo proljeće po 52. put (Wikipedia)
Više o

Goranovo proljeće

,

Mario Suško

Dobitnik 'Goranova vijenca' za 2015. je književnik Mario Suško, a 'Gorana za mlade pjesnike' Goran Čolakhodžić. Nagrade će im svečano biti uručene na središnjoj proslavi manifestacije 21. ožujka u Lukovdolu.

Pjesnička manifestacija 'Goranovo proljeće' nastala je 1963. godine. Manifestacija je postala jedan od važnih kulturnih događaja, kao i međunarodni književni festival na koji dolaze ugledni svjetski pjesnici. Organizatori su 1971. utemeljili nagradu za sveukupan pjesnički opus - 'Goranov vijenac', a 1977. utemeljena je i nagrada 'Goran za mlade pjesnike'.

Svoje dvije pjesme pročitao je u uvodnom dijelu programa i ovogodišnji dobitnik pjesničke nagrade 'Goranov vijenac' Mario Suško, a tijekom večeri i drugi će autori čitati svoju poeziju.

Manifestacija 'Goranovo proljeće' nastavlja se u četvrtak programom europske platforme za poeziju 'Versopolis' u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Rijeci te u petak čitanjem poezije u Pazinu.

Svečana dodjela nagrada 'Goranov vijenac' i 'Goran za mlade pjesnike'održat će se u subotu, 21. ožujka, u Lukovdolu, rodnom mjestu pjesnika Ivana Gorana Kovačića.

19.03.2015. 09:34:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh