« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
JAČANJE TURIZMA

Otvoren "Revelin 2010." - festival vina i gastronomije

U sklopu festivala održat će se više prezentacija, a bit će održano i natjecanje barmena te kulinarska izložba

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX)
Više o

vino

,

Dubrovnik

,

gastronomija

,

festival

,

revelin

U Dubrovniku je danas otvoren dvodnevni Festival vina i gastronomije "Revelin 2010." koji organiziraju dubrovačko-neretvanska županijska Gospodarska i Obrtnička komora i grad Dubrovnik.

Na početku skupa bilo je riječi o ostvarenome turističkom prometu u protekloj godini te o trenutačnom stanju u turizmu. Predstavnici dubrovačko-neretvanske županijske Gospodarske komore upozorili su kako još nema govora o oporavku turističkog tržišta jer statistički pokazatelji u prva dva mjeseca ove godine govore da je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvareno 26 posto manje noćenja, a najveći je pad noćenja s njemačkog tržišta.

Kako je istaknuto, još nema naznaka da se može dostići rekordna 2005. godina, od kada padaju dolasci turista s najvažnijih tržišta - Francuske, Njemačke i Velike Britanije. Ono što posebno zabrinjava jest i kraći boravak turista.

Prošlu godinu, rečeno je na skupu, samo je grad Dubrovnik završio u plusu, i to s 92.000 noćenja više, a u cijeloj županiji zabilježen je pad od tri posto u noćenjima i dolascima. U sklopu festivala održat će se više prezentacija, među kojima dubrovačke gastronomije i vina Dubrovačko-neretvanske županije, a bit će održano i natjecanje barmena te kulinarska izložba. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 20:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh