« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SVE ZA NJU

Otvoren prvi Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka

VIDEO - U zagrebačkom centru pomoć mogu potražiti sve žene koje se bore s rakom, kao i njihove obitelji

rak žene
rak žene (Shutterstock/Ilustracija)
Više o

Centar za psihološku pomoć i liječenje

,

En Face

,

kinetic

U Zagrebu je danas otvoren prvi Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka u Hrvatskoj, u kojemu će sve žene koje se bore s nekom zloćudnom bolesti i njihove obiteljima moći potražiti prijeko potrebnu psihološku pomoć.

Otvorenju centra, koji je udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke "Sve za nju", ostvarila uz pomoć brojnih donatora, prisustvovali su i predsjednik Ivo Josipović te potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić.

Centar se nalazi u Ulici kneza Mislava 10, u 170 kvadratnih metara prostora koji je udruzi ustupila Vlada u suradnji s Gradom Zagrebom, a korisnicama otvara vrata u ponedjeljak.

Predsjednik Republike Ivo Josipović podsjetio je kako liječnici uvijek naglašavaju da je za liječenje neke bolesti važan optimizam, pa je stoga vrlo važno da oboljele žene dobiju sve najbolje što medicina može ponuditi ali i da osjete ljubav i brigu svoje okoline. Pomoć oboljelima je stvar ljudskosti i plemenitosti i tu ne smije biti politike, rekao je predsjednik i pozvao Vladu da kod planiranja proračuna za iduću godinu pronađe više sredstava za slične projekte.

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić naglasila je važnost psihološke pomoći oboljelima od raka koji prolaze teško vrijeme neizvjesnosti u svojoj borbi s bolešću. U centru će tako, dodala je, pomoć moći potražiti i oko 2.300 žena koliko ih godišnje oboli od raka dojke, kao najčešće maligne bolesti u žena.

Predsjednica Udruge "Sve za nju" Vesna Andrijević Matovac, koja se s rakom dojke bori od 2001. godine, istaknula je kako oboljelima od raka puno znače stihovi Antuna Branka Šimića "Pazi da ne ideš malen ispod zvijezda" pa je najviše što čovjek može učiniti u svom vijeku da svoj život posveti pomaganju drugima.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar najavio je kako će Grad Zagreb, kroz predstojeći rebalans proračuna, financijski poduprijeti rad novog Centra. (hina/metro-portal)

21.05.2010. 16:11:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh