« Život
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PTIČICE

Otkud dolazi dobro proljetno raspoloženje

Ptičice pjevaju, stiglo je proljeće, rekao je Eustahije Brzić i izletio na snijeg, no otkud zapravo dolazi takvo dobro, proljetno raspoloženje

Ptice su obično vjesnici proljeća
Ptice su obično vjesnici proljeća (Arhiva)
Više o

Sunce

,

proljetni umor

,

proljetno raspoloženje

Proljetno raspoloženje posljedica je upijanja više svjetlosti, koja zatim dovodi do hormonalnih promjena u mozgu, ubrzava metabolizam i daje nam više energije nego inače, kažu stručnjaci za ljudsko tijelo. 

Kao što znamo, mnogi sisavci zimu prespavaju, a tijela im se nalaze u svojevrsnoj fazi mirovanja. Na proljeće su, poput većine ljudi, ponovno spremni život živjeti punim plućima.

Jednako tako, u mozgu dolazi do spoznaje da je vrijeme za traženje partnera pa tako ljudi upravo na proljeće osjećaju posebnu želju da budu zaljubljeni, seksualno zadovoljeni i ispunjeni ljubavnom energijom.

Proljeće nas otvara za nova poznanstva nakon što smo se tijekom zime povukli i uglavnom družili s poznatim ljudima, a kad možemo izaći bez debele jakne, sjesti na terasu i popiti kavu bez smrzavanja, spremni smo na sve.

Naime, svjetlost povećava razinu serotonina u organizmu. Obično nam treba oko dva tjedna da tijelo uđe u novi ritam i može popratiti pojačanu želju za fizičkom aktivnošću. Ta faza je poznata kao proljetni umor, a može se lakše prevladati prehranom bogatom vitaminom C, savjetuju stručnjaci.

Pa, uživajte u proljeću!

24.03.2015. 14:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh