« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NE PITAJ, NE GOVORI

Otkrivena tajna uspješnog gubitka kilograma

Zaboravite brojanje kalorija, ugljikohidrata ili mjesečevih mjena, za uspjeh u dijeti ključna je samo jedna stvar - morate držati jezik za zubima

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

pravilna prehrana

,

mršavljenje

,

dobar izgled

,

mršavost

Ako ste poput većine stanovnika zapadnog svijeta, i vi zasigurno već godinama muku mučite s različitim planovima prehrane i dijetama koje vam obećavaju čuda, a nikad ne uspijevaju u tome.

Iako je većina nas zna „formulu" dugoročnog uspjeha u borbi protiv viška kilograma - zdrava i uravnotežena prehrana te redovita tjelovježba - malo tko ima vremena, volje i novaca da se ozbiljno tome posveti.

Ipak, nije sve tako  crno. Američki znanstvenici tvrde da sam tip dijete na koju se odlučite nije toliko bitan, već je presudno to da vaša dijeta bude tajna.

Istraživanje je pokazalo kako ljudi koji dijele detalje svojeg prehrambenog programa s obitelji i prijateljima imaju manje šanse da uspiju u svojoj namjeri.

Ovu neobičnu pojavu objašnjavaju time da podrška koju nam prijatelji i obitelj pruže kad ih obavijestimo da smo na dijeti može imati negativan učinak na našu motivaciju da nastavimo, budući da naš mozak već same te pohvale shvati kao uspjeh, nakon čega više nemamo jednaku potrebu ustrajati u dijeti kao prije toga.

„Opasnost leži u tome da nakon pohvala osoba dobije dojam da je već uspjela u svom cilju i da nema potrebe da se dalje toliko trudi", rekao je dr. Peter Gollwitzer, voditelj studije.

„Radi se o potpuno podsvjesnoj stvari i dojmu kojem se teško oduprijeti. Najbolje što možete učiniti za uspjeh vaše dijete jest da držite jezik za zubima", rekao je za CNN.

Ukoliko ste se i sami odlučili za jednu brzinsku dijetu uoči blagdana, preporučamo vam da odaberete jednu od brojnih efikasnih dijeta s našeg portala, a pritom to zadržite za sebe što je dulje moguće. Uz malo dobre volje i organizacijskih sposobnosti, vjerujemo da ćete u tome doista i uspjeti. Želimo vam puno sreće.

30.11.2011. 10:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh