« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
ČUDOTVORNI SASTOJAK

Otkriven sastojak koji će produžiti rok trajanja lako kvarljive hrane na nekoliko godina

Nemate vremena pripremiti svako jutro svježe sendviče? Uz novi sastojak moći ćete složiti pravu "zimnicu" sendviča.

Fotografija vijesti
Više o

rok trajanja

,

pokvarena hrana

,

dugotrajna hrana

,

svježa hrana

,

truljenje namirnica

Zamislite svježi sendvič kojeg ste napravili prije mjesec dana. Ne ide?

Znanstvenici su otkrili prirodni prezervativ koji bi mogao značiti kraj truljenja lako kvarljivih namirnica. Tvar koja uništava bakterije u mesu, ribi, jajima i ostalim namirnicama koje lako trule zove se bisin.

Taj čudotvorni sastojak otkrio je sasvim slučajno znanstvenik dr. Dan O´Sullivan dok je pregledavao kulturu bakterija ljudske probave.

S obzirom na to da tvar nije kemikalija neće utjecati niti na kvalitetu proizvoda. Bisin ne djeluje na voće i povrće jer oni trule na drugačiji način od mesa i jaja.

Sendviči, gotova jela i brza hrana postaju sve više dio naše svakodnevne prehrane pase time povećava i opasnost od trovanja pokvarenim sastojcima. Salomonela, E.Coli samo su neke od bakterija koje bisin bez problema uništava.

S obzirom da je kemijski povezan s nisinom koji se koristi kako bi se sirevi očuvali sterilnima te im se time produljio rok trajanja, bisin neće morati prolaziti dodatna kemijska istraživanja te se očekuje da će se hrana s tim sastojkom nađe na policama već za tri godine.

S obzirom na to koliko se svakog dana hrane baca, ne sumnjamo da će doživjeti veliki uspjeh.  

15.08.2011. 11:54:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh