« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
2U1

Otkriven PlayStation Phone - mobitel i konzola u jednom

Uređaj, koji objedinjuje funkcije mobitela i igraće konzole, trebao bi izaći do kraja ove godine

PlayStation Phone
PlayStation Phone (YouTube)
Više o

mobiteli

,

PlayStation

,

igraća konzola

,

automobil godine

Glasine o mješavini mobitela i PlayStation igraće konzole iz Sony Ericssona, koje zadnjih par mjeseci kolaju internetskim prostranstvima, dobile su svoju konačnu potvrdu. Barem ako je vjerovati slikama i informacijama koje je ekskluzivno dobio poznati blog gadgetima Engadget. Kao što se i pretpostavljalo, zovu ga PlayStation Phone i definitivno će biti baziran na Android OS-u, i to vjerojatno na 3.0 verziji istoga ujedno poznatoj i po kodnim imenom Gingerbread. 

>>Futuristički mobiteli za novo desetljeće

No, osim standardnih Android funkcionalnosti, uređaj bi trebao doći i sa posebnom Sony Marketplace aplikacijom koju ćemo koristiti za kupnju i preuzimanje igara specifično izrađenih za novu platformu.

Iako uređaj izgledom podsjeća na PSP Go, čini se da će PlayStation Phone biti značajno snažniji od dotičnog. Prema informacijama sa Engadgeta, PS Phone ispod kućišta skriva Qualcommov MSM8655 procesor koji kuca na 1GHz, 512MB RAM te 1GB ROM memorije, a ekran bi trebao biti negdje između 3.7 i 4.1 inča dužine u dijagonali.

Model na slici je prototip konačnog uređaja te kao takav nema ni posebno izrađen Android skin, a glasine govore da je trenutno pun bugova. Prema prijašnjim informacijama, uređaj bi trebao izaći do kraja ove godine, no vidjevši ove slike prototipa nekako se čini realnije očekivati da ćemo ga ugledati na tržištu tek u prvome kvartalu 2011. godine.

Čitajte HCL portal PlayStation Phone otkriven

29.10.2010. 16:45:46
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  HBomb
  29.10.2010. 18:33
  paaaa kao prvo glomazan je za držat tak neš na uhu :/ treba dvjema rukama držat...
  kao drugo, s obzirom na dizanj sličan PSP Go (koji se nije proslavio), milsim da niti ovaj neće imat prevelik uspjeh...
  bolje im je da planiraju PSP2 ukoliko misle dalje neš radit :/
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh