Otkrijte tajnu ukusnih pub style pita
Donosimo recept s potpisom gastro blogerice @bake_me_by_nina koji će oduševiti i zasititi vaše goste
Zahladilo je pa su se druženja s terasa prebacila na obiteljska i prijateljska u toplini domova. Ako vas uskoro čeka uloga domaćina, predlažemo da isprobate recept za pub style pite od tijesta s vrelom vodom punjene mesom i povrćem koje je napravila gastro blogerica @bake_me_by_nina. Tijesta su njena posebna ljubav i obožava ih raditi, na sve moguće načine. Lisnata, prhka, dizana... baš sva.
Za izradu tijesta koristila je Kenwood Multi Pro Go multipraktik. Izrada uz pomoć multipraktika je toliko jednostavna i toliko brza da će vam savršeno poslužiti u svim prigodama. Osim toga toliko je kompaktan da stane u svaku ladicu i jednom kad ga se dočepate, koristit ćete ga na dnevnoj bazi po nekoliko puta.
Kod pub style pita se koristi tijesto koje se sastoji od masti, brašna i vrele vode i jako je podatno za rad.
Ovo tijesto koristite za slane pite, a ako ga dosad niste radili, svakako probajte.
Evo recepta:
PUB STYLE PITE (za 4 pite promjera 10 cm)
-
350 g glatkog brašna
-
3/4 žličice soli
-
50 g maslaca
-
50 g masti (svinjska)
-
140 ml vode
-
1 žumanjak
NADJEV
-
1 glavica luka
-
200 g mljevenog mesa
-
200 g povrća ( smrznuti mix)
-
sol, papar, mljevena paprika
DODATNO
-
jaje za premazivanje
PRIPREMA
NADJEV
-
U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja dinstajte usitnjen luk. Dodajte mljeveno meso te ga pirjajte dok ne posmeđi. Sad dodajte začine i smrznuti mix povrća. Po potrebi podlijte s malo vode te pirjajte 15-ak minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
TIJESTO
-
Vodu, maslac i mast otopite na vatri i ugrijte. U posudu od multipraktika stavite brašno, sol i razmućen žumanjak te kratko izmiksajte. Sada ulijte tekuće sastojke te kratko izradite u multipraktiku.
-
Tijesto izvadite iz multipraktika te rukama kratko promijesite i ostavite da se ohladi. Pripremite kalupe promjera 10 cm, ako ih nemate možete ih napraviti od komada folije.
-
Kalupe ne treba mastiti prije. Razvaljajte komad tijesta te ga postavite unutar kalupa. Nadjenite ga s pripremljenim mesom. Premažite rubove s razmućenim jajem te s drugim razvaljanim komadom tijesta preklopite pitu. Prstima spojite rubove i napravite rupu u sredini kako bi para moga izaći. Premažite s razmućenim.
-
Isto ponovite s preostalim tijestom. Od ostatka možete izraditi listiće i postaviti na vrh pite.
-
Pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok vam površina lijepo ne porumeni.
-
Poslužite tople.
Novi komentar