« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
KOBNI ČETVRTAK

Otet brod Hannibal II, moguće da je na njemu i hrvatski pomorac

Pomorska operacija EU-a za borbu protiv gusarstva Atalanta objavila je da je brod Hannibal II. napadnut približno 860 nautičkih milja istočno od roga Afrike

Pirati
Pirati (Getty Images)
Više o

Afrika

,

pirati

,

Atalanta

,

hannibal 2

Brod Hannibal II. koji plovi pod panamskom zastavom, kojeg su u četvrtak u Indijskom oceanu oteli gusari s 31 članom posade, među kojima je možda i jedan hrvatski pomorac, koristi tuniska tvrtka specijalizirana za žitarice "Grands Moulins de Tunis".

Brod je prevozio biljno ulje iz Malezije u Grčku i otet je nakon kratkog zaustavljanja u Adenskom zaljevu, precizirala je tuniska vladina agencija TAP. Vlasti Tunisa su navele da "pomno prate operaciju i nastoje ju u najkraćem roku okončati".

Pomorska operacija EU-a za borbu protiv gusarstva Atalanta objavila je da je brod Hannibal II. napadnut približno 860 nautičkih milja istočno od roga Afrike, odnosno bliže indijskoj nego somalskoj obali, prenosi France presse. Na otetom brodu, po navodima Atalante, bio je 31 član posade, među kojima 23 Tunižana, 4 Filipinca i po jedan Gruzijac, Rus, Marokanac i vjerojatno jedan Hrvat. (hina/metro-portal)

11.11.2010. 23:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh