« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
UBOJSTVO U RIJECI

Osumnjičeni dvojac zadržan u pritvoru, treći i dalje u bijegu

Jedan od osumnjičenih branio se šutnjom dok drugi tvrdi da nije direktno sudjelovao u napadu

(Željko Šop/Cropix)
Više o

ubojstvo

,

Rijeka

,

Aleksandar Abramov

,

Dario Savić

,

Dario Cupać

,

Dušan Cupać

Dvojica osumnjičenih za ubojstvo dvadesettrogodišnjeg studenta Aleksandra Abramova u petak u središtu Rijeke, zadržani su u pritvoru u trajanju od 48 sati, odnosno do podizanja istražnog zahtjeva što bi trebalo biti u ponedjeljak, odlukom istražnog suca Valentina Ivanetića, doznaje se danas u Županijskom sudu u Rijeci.

Nakon što su uhićeni u petak, privedeni su Darijo Savić (24) i Darijo Cupać (21) iz Rijeke. Kako se doznaje Cupać je iznio obranu tvrdeći da nije direktno sudjelovao u tučnjavi, a Savić se branio šutnjom.

Uz njih dvojicu za ubojstvo je osumnjičen i treći mladić, dvadesetjednogodišnji Dušan Cupać, bratić optuženog Darija Cupaća, koji je po policijskim saznanjima preko BiH pobjegao u Srbiju odakle je 2007. godine i došao u Rijeku.

Njih trojica, utvrdila je policija, prvo su verbalno provocirali, zatim se i sukobili s 23-godišnjim studentom iz Cresa ispred fast fooda na Trgu Ante Starčevića, a potom ga i fizički napali. On im je pokušao pobjeći, no sustigli su ga na Trgu Svete Barbare te ga pretukli nanijevši mu teške ozljede glave. Trojica napadača nakon toga su pobjegli ostavivši teško ozlijeđenog mladića u nesvijesti.

Nakon što su ga u 03:35 sati pronašla dva policajca Abramov je do dolaska hitne pomoći preminuo zbog gušenja vlastitom krvlju do čega je došlo uslijed teške traume nosne kosti.

Trg Svete Barbare u Rijeci jučer i danas pohodili su brojni prijatelji i poznanici stradalog mladića te su na mjestu na kojem je napadnut i ubijen ostavljali cvijeće i palili svijeće. Svi od reda su shrvani i kažu kako je s Aleksandrom, inače aktivnog sportaša i prema svima koji ga znaju mirnog i dobrog mladića, umro i dio njih.

06.12.2009. 13:23:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh