« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
KAKO MOLIM?

Kosor optužila Dragutina Lesara za seksizam

Lesarova opaska o amandmanu o noćnom radu trudnica razljutila je premijerku koja izjave tog tipa smatra diskriminatorskima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Vlada

,

diskriminacija

,

Jadranka Kosor

,

Dragutin Lesar

,

trudnice

,

Zakon o radu

,

seksizam

,

noćni rad

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor reagirala je na izjavu saborskog zastupnika Dragutina Lesara u vezi s amandmanom Vlade RH na Zakon o radu (ZOR) kojim se olakšava noćni rad trudnicama, a koji je izjavio kako je "mogući razlog da je netko od članica Vlade vjerojatno neposredno zainteresiran za to", priopćeno je danas iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

"Naravno ne osporavajući zastupnikovo pravo da o radu Vlade RH govori što želi i smatra potrebnim, predsjednica Vlade ističe kako je izjava: 'Mogući je razlog da je netko od članica Vlade vjerojatno neposredno zainteresiran za to', krajnje seksistička i diskriminatorska", navodi se u priopćenju.

"Amandman Vlade na Zakon o radu kojim se olakšava noćni rad trudnicama, zastupnik Lesar doveo je u vezu s mogućom osobnom zainteresiranošću žena članica Vlade.

Izjava je u suprotnosti s Ustavom, Zakonom o suzbijanju diskriminacije i Zakonom o ravnopravnosti spolova jer njom zastupnik Lesar nastoji diskvalificirati samo žene članice Vlade RH (4), insinuirajući da je Vlada reagirala amandmanom isključivo zbog interesa žena članica Vlade.

Budući da je uz sve rečeno zastupnik Lesar nastojao bit i duhovit njegovo politička diskvalifikacija žena u javnom prostoru doima se još tragičnijom", navodi u reagiranju premijerka Kosor, priopćava Vladin Ured za odnose s javnošću. (hina/metro-portal)

06.12.2009. 13:48:30
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    06.12.2009. 14:05
    LOL! Biće su ju Sanader i Jandroković učili o seksizmu... Zemlja Jadranki - pa pogledaj s kime se u svojoj velebnoj konzerviranoj stranci družiš pobogu!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh