« Život
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
TAKO SE TO RADI!

Ostavila supruga jer nije htio izgraditi zahod u kući

Anita Narre odbila je obavljati nuždu na otvorenome i napustila supruga, a vratila se tek pošto je on sagradio zahod uz pomoć lokalne vlasti

Fotografija vijesti
Više o

Indija

,

Indija zahodi

,

bizarne vijesti

Indijska koja je nekoliko dana nakon vjenčanja napustila supruga jer u njihovom zajedničkom domu nije bilo zahoda nagrađena je s 10.000 dolara od strane nevladine udruge koja se bavi unaprijeđenjem higijenskih uvjeta u ruralnim sredinama, prenosi Hina.

Anita Narre odbila je obavljati nuždu na otvorenome i napustila supruga, a vratila se tek pošto je on sagradio zahod uz pomoć lokalne vlasti.

Pokrenula je "zahodsku revoluciju" jer su i druge žene počele tražiti od svojih muževa izgradnju zahoda. Tom "hrabrom akcijom potaknula je preobrazbu svoga sela", rekao je lokalni dužnosnik i dodao da su im se za pomoć počela obraćati i susjedna sela.

Prema studiji Svjetske bande, nepostojanje sanitarne infrastrukture i bolesti koje se zbog toga razvijaju, napose u ruralnim sredinama, odnose svake godine indijskom gospodarstvu oko 54 milijarde dolara.

Prema podacima Ujedinjenih naroda 600 milijuna Indijaca ili 55 posto te goleme populacije, nema nužnika u svome domu. U Indiji više ljudi ima pristup mobitelu nego WC-u, ističe se.

>>U indiji ima više mobitela nego WC-a>>

U srijedu je ministar za ruralni razvoj Jairam Ramseh obećao u idućih 10 godina iskorijeniti praksu obavljanja nužde na otvorenom.

16.02.2012. 16:57:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna dostava
    16.02.2012. 23:41
    Koga briga za kenjaru kada imaju ajfone?!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh