« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ZNANSTVENA STUDIJA

Osobe sa tetovažama sklonije alkoholu

Istraživanje na uzorku od gotovo tri tisuće mladih muškaraca i žena alkotestom nakon izlaska iz noćnih klubova pokazalo je da tetovirane osobe konzumiraju više alkohola

Fotografija vijesti
Više o

piće

,

tetovaža

,

alkohol

,

riskantno ponašanje

Tetovirane osobe piju više od onih bez tetovaža, pokazalo je francusko istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Alcoholism: Clinical & Experimental Research, javlja Hina.

Znanstvenici su obradili gotovo tri tisuće mladih muškaraca i žena koje su alkotestirali prilikom izlaska iz barova u subotu navečer, prenosi američka mreža MSNBC. Tim je utvrdio da su, od onih koji su pristali sudjelovati u istraživanju, tetovirane osobe konzumirale više alkohola od onih bez tetovaža.

Ranija istraživanja pokazala su da su tetovirane osobe sklonije riskantnijem ponašanju poput spolnog odnosa bez zaštite, krađe, nasilja i konzumiranja alkohola. Također je utvrđeno da osobe s jednom tetovažom imaju slične navike u konzumiranju alkohola kao i osobe bez tetovaža dok oni sa sedam ili više tetovaža imaju veće izglede za visoko rizično ponašanje.

Znanstvenici navode da nastavnici, roditelji i liječnici smatraju tetovaže i piercing indikatorima rizičnog ponašanja. No, upozoravaju, liječnici se ne bi trebali ponašati stereotipno prema tetoviranim osobama kao prema alkoholičarima.

17.04.2012. 15:39:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh