Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2012. 15:39:53
ZNANSTVENA STUDIJA

Osobe sa tetovažama sklonije alkoholu

Istraživanje na uzorku od gotovo tri tisuće mladih muškaraca i žena alkotestom nakon izlaska iz noćnih klubova pokazalo je da tetovirane osobe konzumiraju više alkohola

Fotografija vijesti

Tetovirane osobe piju više od onih bez tetovaža, pokazalo je francusko istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Alcoholism: Clinical & Experimental Research, javlja Hina.

Znanstvenici su obradili gotovo tri tisuće mladih muškaraca i žena koje su alkotestirali prilikom izlaska iz barova u subotu navečer, prenosi američka mreža MSNBC. Tim je utvrdio da su, od onih koji su pristali sudjelovati u istraživanju, tetovirane osobe konzumirale više alkohola od onih bez tetovaža.

Ranija istraživanja pokazala su da su tetovirane osobe sklonije riskantnijem ponašanju poput spolnog odnosa bez zaštite, krađe, nasilja i konzumiranja alkohola. Također je utvrđeno da osobe s jednom tetovažom imaju slične navike u konzumiranju alkohola kao i osobe bez tetovaža dok oni sa sedam ili više tetovaža imaju veće izglede za visoko rizično ponašanje.

Znanstvenici navode da nastavnici, roditelji i liječnici smatraju tetovaže i piercing indikatorima rizičnog ponašanja. No, upozoravaju, liječnici se ne bi trebali ponašati stereotipno prema tetoviranim osobama kao prema alkoholičarima.

17.04.2012. 15:39:53
http://metro-portal.hr/osobe-sa-tetovazama-sklonije-alkoholu/70140/